tiistai 18. syyskuuta 2012

metsästäjättären kämmekkäätKovin ovat sanat suuria tapahtuneeseen nähden. Sillä sunnuntaiaamuna tallustin metsämiehen perässä lintujahtiin, jonka lopputuloksena oli märät housunlahkeet ja pieni saalis kanttarelleja, joita halla ei ollut vielä ennättänyt palelluttaa. Mukana oli paukkuarka lammaskoira, ja reissun tärkein tavoite hoidettiin alta pois heti kotipihassa: valokuvattiin rouvan uudet kämmekkäät.


Lanka/Yarn: Tosh Sport (antler)
Puikot/Needles: 3,5mm
 
Ajelimme viikonloppuna Kainuussa mutkin. Pitkien automatkojenn aikana ja osin niiden välissä ehdin neuloa nätit pikku kädenlämmittimet sekä puolikkaan sukan. Tuo Dropsin ohje on pyörinyt kaapissani tulostettuna jo jonkin aikaa. Reissuneuleena kun sen aloitin en juuri muokaillut ohjetta alkuvaiheessa, mikä olisi kyllä kannattanut. Kuviota ja resoria ei ole täsmätty millään tavalla,vaikka se ei olisi ollut edes erityisen vaikeaa. Enpä täsmännyt sitten minäkään. Sen verran muokkauksia tein, että neuloin varren 4 cm lyhyemmäksi kuin ohje neuvoi, ja yläresoria muotoilin kahden lyhennetyn kerroksen verran. Se on kämmenpuolelta hieman matalampi kuin kämmenselästä, mikä toimii minusta todella hyvin. Kämmekkäät tuppaavat rullautumaan ärsyttävästi sormien ja kämmenen taitteessa. Muotoiltu reuna suojaa rystysiä riittävästi mutta jää kämmenpuolelta sen verran alemmas ettei ole tiellä touhutessa.
 

Juuri kun manasin superwash-käsitellyn villan pois lankakoristani, pamahtivat Titityyn hyllyt tukkoon - tosin vain hyvin hetkellisesti, vaikkaamma, joten olkaa nopeita! - ihania Madelinetoshin lankoja, joista voisin neuloa vaikka mitä, jos pankkitili antaisi myöten. Ja ne tottakai ovat sitä superwashia. Mutta ei anneta sen häiritä. Ei ole edes ensimmäinen kerta kun käännän takkia villa-asioissa.

 
Langan väriin olen vallan ihastunut! Vasta kotimatkalla, kun ohitimme lauman tienposkessa ruokailevia puolivillejä metsäneläviä tajusin, mistä se minua muistuttaa. Mistäpä muusta.
 
 

4 kommenttia:

heini kirjoitti...

Oi nuo porokuvat! Kauniit kämmekkäät.

Kati kirjoitti...

Tulipas kaapista hieno. :) Samoin Minttu-peli näyttää tosi kivalta. Ja kämmekkäät, niin kauniit.

Mä olen ihan hämilläni, koska oikeasti olin varma, että olin noihin edellisiin postauksiin kommentoinut jotain. Kommentointi ei ilmeisesti toimi vain ajatuksen voimalla, ei edes voimallisen sellaisen. ;)

tiinaf kirjoitti...

Oi, kauniit! Haluu kans tuollaiset!

Minna kirjoitti...

Heini, porot ovat hienon näköisiä. Kerran näin kahden juoksevan (taisi olla hirvikoira perässä), ja että ne näyttivät ylväiltä juostessaan! Vaikka oikeasti lauma tienposkessa saa kiristelemään hampaita, sen verran arvaamattomia elikoita ne ovat, ja joka kerran kiitän, jos ole itse ratissa.

Kati, kommentoinnissa saattaa olla myö jotain häikkää. Vaikka on mullekin käynyt niin, että ihan varmana olen jotain kirjoitanut, mutta mistään ei löydy todisteita siitä. Ehkä sitä tosiaan ajattelee niin voimallisesti että menee tuumat ja teot sekaisin. Mutta kiitos :)

Tiinaf, kiitos kaunis! Ja eikun puikot heilumaan :)