keskiviikko 5. syyskuuta 2012

oho! ihan oikea neulepostaus


Malli/Pattern: Miss Korrigan by Solenn Couix-Loarer
Lanka/Yarn: Hjertegarn Palino
Puikot/Needles: 3,25mm

Kävipä takin kanssa niin, että loi silmukat kymmenvuotiaan kokoon. Tarkoituksena oli neuloa takki kuusivuotiaalle. Värikin valittiin yhdessä hänen kanssaan. En neulonut mallitilkkua, arvioin vain että tällä langalla pitäisi päästä sopivaan tiheyteen. Mutta tiehyteni olikin suositellun 22s/10cm sijaan 23s/10cm, ja sovituksessa ympärysmitta osoittautui kuusivuotiaalle hiukka naftiksi. Mutta kolmevuotiaalle sopivaksi. Ja koska Kirpunkin villatakit ovay käyneet pieneksi, en ryhtynyt purkamaan, vaan tyydyin tilanteeseen. Ehkä voisin neuloa hieman paksummasta langasta (vaikka Cascadesta, riittöisköhän kolme vyyhtiä?) isomman. Mutten tiedä haluanko. Malli on kiva ja helppo neuloa, mutta ei niin kaunis kuin kuvittelin. Tai ehkä se johtuu langasta.
 

Hjertegarnin Palino on superwash-käsiteltyä lankaa. Se on hyvä, ei kovin paksu peruslanka, josta palmikot nousevat kauniisti esille. Ei kai langassa muuten vikaa ole, ja olen siitä joskus tykännyt kovastikin, mutta nyt totesin heti silmukat luotuani, että enää tämä ei ole mun juttu. Ehkä se johtuu superwash-käsittelystä. Langassa ei ole villalle ominaista rouheutta, se on jotenkin liian silkoista. Neuloksesta tulee laskeutuvaa, mutta jotenkin epämiellyttävällä, löysällä tavalla.
 

Mutta no, tuli siitä nyt ihan nätti. Ja ihan käyttökelpoinen. Neuloin pituuden Kirpulle sopivaksi, otin napit pieneksi käyneestä takista ja ryhdyin miettimään, millä tuo isompi tyttö sitten saataisiin pysymään lämpimänä.

13 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Tosi nätti villatakki ja kiva, että käyttäjäkin löytyi. Purkaminen on niin syvältä :O)

Kati kirjoitti...

Kaunis neule. :) Minun pitäisi kanssa tehdä villatakki tuolle pienemmälle. Lankojakin olisi vaikka lampaat söisi vaan kun ei lähde alkuun, ei sitten millään. ;)

Maikki kirjoitti...

Kaunis takki!

outi kirjoitti...

Kiva se on! Ja just tuollaista vekslausta ne ovat täälläkin nämä lastenneuleet.

Minna kirjoitti...

MINNA, kyllä mä purankin tarvittaessa, mutta onhan se kiva jos löytyy jokin muu ratkaisu.

Kati, mua vaivaa sama aika usein. Jotenkin se aloittaminen on kaikkein vaikeinta.

Maikki, kiitos!

Outi, no tuli tuli. Tää vekslaaminen tuntuu vaan vähän fuskaamiselta joskus. Mutta kätevää se on 8)

Mevrouw Walvis kirjoitti...

Mulla on sama ongelma superwash-villan kanssa, siitä puuttuu ryhti. Lasten neuleissa se on tietty kätevä:) Takki näyttää kyllä oikein kivalta ja käyttäjä tyytyväiseltä.

Minna kirjoitti...

Sanoit juuri sen mitä en osannut: siitä puuttuu ryhti. Niin se on! Onhan se kai lasten neuleissa kätevää kun saa konepestä, mutten mä ole oikeaa (!) villaakaan hankalana kokenut. Ehkä tästä siisopimme, että ei enää käsiteltyä villaa minun puikoille :)

Näppi kirjoitti...

Sullahan on kiva blogi täälä, enpä ollu tätä aikasemmin hoksannukkaan. Tosiaanki oli aika pitkä kirjautumistauko bloggeriin, enkä käyny ees blogeja lukemassa, siksipä tää sun muutto on menny ohi. Vanhassa villakeräsessä kävin aina päivitysten ilimaantuessa. Lissään siis tämänkin lukulistalleni, niin en jatkossa missaa päivityksiä. :)

Se on kyllä kumma kun jokin ei miellytä niin ei vain miellytä. Takki näyttää hyvältä, vaikka siittä jottain sun mukkaas puuttuukin. Meillä on niin herkkähipiäistä porukkaa, että "aito" villa kutittaa ja on pakko ostaa käsiteltyä lankaa tai vähintäänkin merinovillaa. Näin me ollaan erilaisia. :)

Minna kirjoitti...

Niin no, mikä sitten on "aitoa" villaa. Merinosta minäkin tykkään, ja ainakin cascaden villat ovat riittävän pehmoisia. Muksut ovat kyllä vähän krantumpia, mutta kyllä noi on niillekin välittäneet. Seiskaveikka, pirkkalangat ja vastaavat taas kutittavat niin pahasti ettei ihoa vasten voi ajatellakaan. Oma villansietokykyni on kyllä parantunut hämmästyttävästi sitten lapsuusvuosien. Niin että kovin yksilöllisiä ja hassuja juttuja nämä ovat. Mutta tuuriallergikkona en tällaisissa asioissa hämmästelee tätä nykyä juuri mitään :)

Tess kirjoitti...

Kaunis se joka tapauksessa on!

Liian velton tuntuinen lanka on ainakin itselleni jotenkin vastenmielinen juttu. Isommissa neuleissa ne langat tahtovat venyä ja vanua tosi rumiksi eivätkä pysy kuosissa ellei neulo tosi napakkaa neulepintaa.

Itselleni valitsen mieluiten aina napakampia ja rouhevampia villalankoja, vaikka ne ei ehkä niin pehmoisilta tuntuisikaan...ainakin pitkähihaisten päällä pidettäviin neuleisiin. Mie en enää nykyisellään saa juurikaan ärsytystä iholle, vaikka olis vähän raapivampikin tapaus. Sikäli mulle helppoa. Lapsille ja toisille aikuisille neuloessa toki valkkaan sitten pehmeämpää.

Minna kirjoitti...

Kiitos Tess :) Kyllä minäkin muutoin ihan tyytyväinen olen tähän takkiin, lankamieltymykset vaan tökkivät vastaan. Aika lailla samoilla linjoilla olen kuin sinäkin. Toisille neuloessa hyväksytän langat ensin. Turha sitä on sellaistakin neuloa mikä jää pitämättä.

heini kirjoitti...

Ihanat vaatteet! Neule tietysti, mutta myös kokonaisuus väreineen, kuvioineen kaikkineen.

Minna kirjoitti...

Heini, kiitos, minä tykkään myös noista. Muksu tykkää ainakin lippiksestä. Toivon että tykästyisi mekkoonkin, koska minusta se on harvinaisen ihana.