torstai 20. syyskuuta 2012

vanhoja ja uusia

 
Neuleblogeissa esitellään yleensä vain vastavalmistuneita neuleita. Minusta on kuitenkin mukava bongata myös vanhempia juttuja tekstien seasta. Ehkä se johtuu siitä, että neulon itse ensisijaisesti tarpeeseen ja vasta toissijaisesti kokeillakseni jotain tekniikkaa tai vain toteuttaakseni jonkin tietyn mallin. Siksi on kiva bongata blogeista aiemmin valmistuneita neuleita itse asiassa, eli käytössä. Ja siksi joskus on kiva nostaa esiin niitä vanhojakin. Haastanpa muutkin tekemään samloin! Tässä viime syksyinen Cladonia ja Pipa keväältä. Huomasin tänään ihan sattumalta, että nehän sopivat hyvin yhteen. Ihailin kaunista tytärtäni.  
 
 
Malli/Pattern: Mara by Madelinetosh
Lanka/Yarn: Tosh light (tern)
Puikot/Needle: 4mm
 
Puikoilta on näköjään ruvennut putoilemaan uuttakin. Niinpä mulla on uusikin huivi. Mara on simppeli malli, jonka olen neulonut kerran aiemminkin, eikä siitä sinänsä ole paljon sanottavaa. Sellaisen neulominen on kovin terapeuttista joskus. Joten tikutin hurmaavaa harmaata ainaoikein rivi rivin perään, jännitin langan riittävyyttä, ja loppuihan se siinä vaiheessa kun pääteltävää oli vielä viisitoista senttiä. Paikkasin tilanteen erisävyisellä sukkalangalla, blokkasin, kietaisin kaulaan ja samaa pikkutarkkaa (hah!) tekemisen meininkiä noudattaen hipsin aamusella takapihalle ja napsin kuvat itse kännykkäkameralla. Enkä edes kammannut tukkaa. Tai siis tehnyt yhtään mitään asian eteen. Kampaahan en käytä muutenkaan.
 
 
Siitäkö neuloja tietää syksyn tulleen, kun villan lämpö alkaa taas houkuttaa? Kun mielen täyttää hurja halu tehdä jotain, ei vain epämääräinen kaipaus saada jotakin aikaiseksi. Tekee mieli ihan hyppiä innosta, niin kivaa se on! Se pelkkä tekemisen halu ja ilo! Ja mikä parasta, ihan muissakin asioissa, ei vain neulerintamalla.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Kivan näköinen tämä uusi huivi, ja vanhakin. Harma ja punainen on hurmaava yhdistelmä.

Minna kirjoitti...

Kiitos, vaikka langastahan se on kiinni tämä asia. Molemmat huivit on neulottu Tosh Lightista, joka on kyllä ihan omaa luokkaansa juuri värien puolesta.