maanantai 5. elokuuta 2013

sukkasillaan osa2


Onnistuin kuulemma tipauttamaan hirmuisen tiiserin edellisessä sukkapostauksessa. Aivan huomaamattani. Ja pelkäänpä, etten tällä parilla kykene moista odotusarvoa edes lunastamaan. Mutta oma lempparini tämä väriyhdistelmä ehdottomasti on. Edelleen perussukkaa kuudellakymmenellä aloitussilmukalla, jalkaan joka käyttää neljänkymmenen yhden numeron kenkää. Kaksi vyyhtiä Louhittaren Luolan Väinämöistä riitti kolmeen sukkapariin, ja joku sukka- tai lapaspari saa jäljelle jääneistä nöttösistä vielä pienet raidat kylkeensä.


Malli/Pattern: Fitz by Ilona Korhonen
Lanka/Yarn: Knitlob's Lair Väinämöinen (sammal)
Puikot/Needles: 2,5mm  pyöröt

Sitten tuumasin, että uskottavuuden vuoksi olisi kai hyvä neuloa ohjeestakin välillä. Valitsin Fitz-sukat Neulekirjasta, herra ties miksi. Ensinnäkin ohjeen aloitussilmukkamäärät olivat mielestäni aivan omituiset: viisikymmentäkuusi ison miehen jalalle ja kolmekymmentäviisi naisen kokoon, vaikka ohjeen suosituslanka Casbah on ihan sukkavahvuutta, täyteläinen vain. Neuloin omat sukkani isomman koon silmukkamäärillä ja kiilakavennukset joka kolmannella kerroksella joka toisen sijaan. Myös kärkikavennusten ohjeistus tuntui hankalalta, ehkä siksi että se oli kirjoitettu viidelle puikolle ja minä neuloin pyöröillä. Joten oikaisin siinäkin. Lopetin neulomisen mallikerran puoleenväliin ja neuloin sen jälkeen tavallisen sädekavennuksen. Omaan jalkaani sukat istuvat joka suunnasta sen verran napakasti että mietin, sopisivatko paremmin hieman pienijalkaisemmalle. Pukinkonttiin ehkä? 

Sen verran paljon söivät fitzit lankaa, että taas jännitetään loppukerästä aloittamieni raitasukkien kohtaloa. Toiseen sukkaan neuloin jo erivärisen kantapään, mutta silti pelkään vihreiden raitojen loppuvan kesken. Saas nähdä kuinka käy. Ja koska ne ehtis neuloa loppuun. Reissut on nyt hetkeksi reissattu, ja ompelukärpänen on purrut sen verran ärhäkästi, että aikani kuluu Ottobre-pinon kanssa sohvannurkassa. Kuivaharjoittelu on näet hyvästä. Puikoilla on myös neuletakki, jonka valmistumista aion jouduttaa seuraavaksi. 

2 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

No huh, nyt saan taas nukuttua yöni, kun sukkamysteeri ratkesi. ;D Fitzit näyttävät alkuvaikeuksista huolimatta upeille.

Minna kirjoitti...

Neulisti, :D Fitzeistä tuli oikein nätit, mallineuleesta tykkään kovasti. Mutta ohjetta orjallisesti seuraamalla olisi kyllä saanut sukat ehkä nelivuotiaalle ;)