perjantai 2. elokuuta 2013

lintuja hameessaYhdistetään ihana kuosi (Almedahlsin krisikkapuutarha) puuvillapellavaa ja heikosti kantava idea ommella se hameeksi. Tässä on tulos.Kaavana Joka tyypin kaavakirja I:n kellotettu hame. Olen kohtuuttoman ylpeä kaavamuokkauksesta sekä onnistuneesta vetoketjusta. Tosin mittojen mukaan valitusta L-koosta tuli hieman reilu, vaikka toista sivusaumaa ommellessa viistin sentin molemmista kappaleista. Eikä koon valinta jäänyt ainoaksi kehityskohteeksi. Myös alavara elää liiaksi omaa elämäänsä. En tiedä missä vika. Onko puuvilla vain liian ohutta, vai olisiko pitänyt leikata alavara ohjeen neuvomaa neljää senttiä leveämmäksi? Kauniisti kuitenkin sain sen kiinni sivuvaumoihin, siitä pisteet mulle!


Ja sitten on vielä niin, että se ihana kuosi ei kuitenkaan sovi vaatteena mulle, minkä kyllä melkein etukäteen tiesinkin. Välillä siitä olikin tulossa verho, mutta siihen tarkoitukseen kangasta oli liian vähän. Kuitenkin niin paljon, että sitä riittäisi vielä vaikka toiseen hameeseen. Kuvion keskiosa - pystysuora runko, josta puun oksat kasvavat -  asettuu hameessa kuitenkin hassusti sivuun. Olisin toki voinut leikata kappaleet kuvion keskeltä. mutta sekin tuntui hassulta. Joten loppupalan kohtalo on hieman hakusassa. Ehkä lapsille? Hameeksi tai liivihameeksi? Takiksi?

Poljin ompelukonetta oikein apinan raivolla edellisenä iltana ennen reissuun lähtöä. Ja huomasin sitten, että eihän mulla oikeastaan ole hameeseen sopivaa paitaakaan. Josta syystä en kehdannut sujahtaa hameen sisään kuvattavaksi. Mutta kuten mies tuumasi, onpa nätti hame - tai ainakin nätit pyykkinarut.

11 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Aivan ihana kangas ja tosi soma hame. Eikun käyttöön vain. :)

Minna kirjoitti...

Pitää yrittää totutella :)

Anna kirjoitti...

Juu käyttöön vain! Mäkin yritän opetella käyttämään sellaisia vaatteita, joista tykkään, mutta tuntuvat jotenkin oudoilta (vaikka muiden mielestä näyttävät hyviltä). Mut hei, nyt sun pitää tehdä siihen sopiva paita ;)

Minna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Minna kirjoitti...

Olipas kirjoitusvirheitä! Niin, saa nähdä opinko tätä käyttämään vai täytyykö ruveta uudestaan ompeluhommiin.

Neulisti kirjoitti...

Hieno on hame. Toivottavasti sille löytyy sopiva paita kaveriksi.

Minna kirjoitti...

Kiitos!

Emma kirjoitti...

Mainio kangas ja hieno hamonen! Seuraavaksi sille paita kaveriksi ;)

Minna kirjoitti...

Kiitos Emma :)

Jokke kirjoitti...

Kangas on tosiaan ihana, pakko saada toimimaan.

Minna kirjoitti...

Kangas on tosiaan ihana, mutta harjoitteluvaiheessa vielä ollaan :/