torstai 2. toukokuuta 2013

kesävillatakkiMalli/Pattern: Golden Wheat Cardigan by Veera Välimäki (lapselle muokattu)
Lanka/Yarn: Malabrigo Yarn Merino Worsted
Puikot/Needles: 4mm

Esikkoni, aurinkoni, yhteistyökykyä pullollaan. Seisoisit nyt hetken paikallasi, äiti haluaa kuvan siitä takista. Vaan tyytyminen on siihen mitä saa, ja se lienee aivan oikein ja ansaittua. Lapsella ei nimittäin koko talvena ole ollut villatakkia. Se pakottaa inventoimaan kulunutta vuotta. Takki oli suunnitteilla jo syksyllä, langat ja napit valmiina, mallikin valittuna. Mutta en ole saanut aikaiseksi. Olen raahautunut läpi talven enemmän ja vähemmän ankeissa tunnelmissa, väsyneenä ja arjen hankaluutta tuntien. Yhtäkkiä kesä, joka vasta oli ohi, on taas edessä.


Neuloin sitten lapselle kesävillatakin. Ja sitä se on sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä koon kanssa meni pahasti säätämiseksi. Mallitilkun perusteella tehdystä laskutoimituksesta huolimatta ensimmäinen versio oli 4-vuotiaan kokoa. Kävi siis  niin, kuin minulle usein käy, käsialani napakoitui kun aloin neuloa isompaa pintaa. Edellinen esikoiselle tarkoitettu neule päätyi pikkusiskolle, joten tälle en halunnut käyvän niin. Neuloin toisen version reippaasti isommilla silmukkamäärillä: ohjeen pienimmän koon mukaan, pituuksia muokaten. Lopputulema on silti naftinlainen. Ja kuten tiedämme, lapset kasvavat kesän aikana kuin ruoho, joten syksyllä tästä takista tuskin on enää iloa. Onkohan sallittua toivoa viileitä kelejä jonnekin juhannukseen saakka, että lapsi ehtii käyttää takkia edes vähän aikaa? Siinä vaiheessa hihat varmaan liputtavat jo niin pahasti että olemme valmiita helleaaltoon. 

18 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Kaunis takki ja mainiot kuvat! Jäikö lankaa yli? Jos neulomissuunta on ollut ylhäältä alas, voisi hihaa ja helmaa helposti pidentää kesän jälkeen.

virkattu lintu kirjoitti...

Onpa kaunis takki, hieno väri ja napitus :) Toivottavasti siitä on iloa mahd. pitkään.

Neulisti kirjoitti...

Upea neuletakkii ja mallilla mahtavat poseeraukset!:D

heini kirjoitti...

Apua miten ihana. Lanka, väri, malli... ja tyttönen :)

Maikki kirjoitti...

Ai kun ihania molemmat, sekä takki että tyttö :). Nyt kai pitänee toivoa että takki venähtäisi enemmän kuin tyttö...

outi kirjoitti...

Onpas hän soma takissaan! Ihania.

Minna kirjoitti...

Mia, kiitos! Lankaa on kyllä joten jatkaminen onnistuisi, mutta takki on melko kapeakin. Eiväthän lapset tosin juuri leveyttä kasva. Pitää tarkastella asiaa sitten kun on ajankohtaista, että ahdistaako jo muutenkin.

Virkattu lintu, napit ovat suosikkini, tykkään kovasti! Uskon kyllä että takista tulee iloa olemaan pikkusiskojenkin päällä.

Neulosti, kiitos. Kuvista tuli ihan iloisia, vaikka oli vaikea saada koko lasta mahtumaan kuvaan ;)

Heini, kiitos!

Maikki, taitaa olla turha toivo: joustamaton kierteetön lanka ja suht napakkaa pintaa. Ei venähdä, on neulottava uus!

Outi, on kyllä <3


Hannaliini kirjoitti...

Ihana takki ja kivoja kuvia!!

Paula kirjoitti...

Tosi ihana takki ja hienot kuvat!

Ingi kirjoitti...

Oikein kaunis! Malli sopisi varmaan aikuisellekin.

Tuija kirjoitti...

No mutta, takki on tosi söpö ja tyttösi myös!

Kati kirjoitti...

Onpas kaunis takki. :) Eiköhän niitä villatakki-iltoja riitä hyvinkin juhannukseen asti.

Tuuli P kirjoitti...

Aivan ihanan värinen lanka ja ihastuttava malli. Upeat poseeraukset! :D

Minna kirjoitti...

Hannaliini ja Paula, kiitos molemmille! Kuvaaminen oli hankalaa ja ensikatselmus kuvaussession saldoon veti aika hiljaseksi, mutta kyllähän nuo ihan lapsen itsensä näköisiä kuvia ovat.

Ingi, malli on itse asiassa aikuisille suunniteltu. Olen neulonut sen joskus itsellenikin, mutta tykkään että se sopii lapselle paremmin kuin minulle. Makuasia, ja ehkä vähän kropan mallistakin kiinni ;)

Tuija, söpösiähän nuo ovat, yhdessä ja erikseen.

Kati, veikkaan myös näin. Ainakin viime kesä oli koleanlainen. Mutta suomalaisen ei silti taida olla sopivaa ihan toivomalla toivoa sitä.

Tuuli P, poseeraukset ovat ihan parhaita. Lanka muuten on paitsi hyvän värinen myös super-pehmoinen. Ravelryssä valiteltiin että se nukkaantuu, mutta neuloin niin napakkaa pintaa että ainakin vielä näyttää ihan hyvältä. Niin että Malabrigoa voi suositella lasten neuleisiin, ei taatusti kutita.

Emma kirjoitti...

Viimeisessä kuvassa on selkeesti asenne kohdallaan :D Kaunis takki, tuo väri varsinkin...

tiinaf kirjoitti...

Voi kun ovat kauniita! Niin takki kuin tyttö!

Vyyhti kirjoitti...

Onpa kaunis neuletakki ja kerrassaan hurmaava malli. :)

ArualMaria kirjoitti...

Voi, miten mainiot kuvat ja ihana takki. :)