tiistai 28. toukokuuta 2013

hiilikuituiset neulepuikotPuikoilla Holst Garnin Coastia, jonka värikartta on muuten niin hengästyttävän herkullinen, että haaveilen ties minkälaisista yhdistelmistä (raitoja!), vaikka puuvillapitoiset langat eivät muuten suosikkeihini kuulukaan. Hiilikuidusta valmistetut Knit Pron Karbonz-pyöröt taas edustavat uusinta tekniikkaa neulenörttien päänmenoksi. Suuren puikkopettymykseni jälkeen olen metsästänyt täydellisiä puikkoja, joten hiilikuidun testaaminen oli ikään kuin pakollista.

Mainospuheet väittävät hiilikuitupuikkoja katkeamattomiksi. Vaikka tämä väite olisi helppo tenavatestillä kumota tai vahvistaa, terävän neulepuikon antaminen lapsen käteen on turhan riskaabelia touhua. Luottakaamme siis mainospuheeseen ja siihen, että minun puikkoni ovat säilyneet ehjinä. Neuloessa puikot joustavat mukavasti, mutta puikon ja metallipään saumakohta tuottaa pientä hankaluutta ajoittain. Tosin se voi johtua myös juuri tästä lanka & puikko -yhdistelmästä. Kaapeli on niin pehmeä ja taipuisa ettei sen kanssa ole tarvinnut juurikaan väitellä, mistä olen erityisen tyytyväinen.

Karbonz-puikkoja valmistetaan tällä hetkellä 1,5-3,5 -millisinä. Sen kokoluokan puikkotarpeen voisin näillä korvatakin. Puupuikkojen kaipuu on silti kova...

4 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Olenkin odottanut käyttäjäkommenttia hiilikuiduista. Myyntipuheissa kehuttu ikuisiksi, kevyiksi, ihaniksi yms... Kunhan rohkaistun, saatan ostaa ne 2,25mm sukkapuikot... :-)

Minna kirjoitti...

No sittenhän tämä oli hyödyllinen postaus. Hienoa! Ikuisista en vielä tiedä, mutta kevyet ja mukavat ne kaiken kaikkiaan ovat. Luulen että toisentyyppisellä langalla tuntuma on parempi kuin Coastia neuloessa, joten sukkapuikoiksi nämä ovat varmaan hyvä vaihtoehto.

Johku kirjoitti...

Pitkästä aikaa löysin blogiisi. Kiireinen kulunut vuosi alkaa asettua onneksi (ja toivottavasti) uomilleen ja alan päästä enemmän näiden mukavien asioiden pariin =)

Knit Pron puikkosettiin olen minäkin luottanut, mutta aukeavat kierteet alkavat välillä jo käymään hermoon. Minä en ole sentään poikki saanut kuin yhden parin, mutta useammassa pienessä koossa on häiritsevä pykälä. Mutta, tämänhän piti olla se täydellinen ja loppuelämän satsaus. Joudun ehkä itsekin kokeilemaan vielä näitä hiilikuituja.

Minna kirjoitti...

Johku, kiva kun löysit tänne taas! Samoin ajattelin minäkin Knit Pron setistä aikanaan, ja harmittaa kovasti ettei se olekaan niin hyvä kuin toivoin. Vielä enemmän harmittaa se, ettei parempiakaan tunnu löytyvän. Kovasti mietityttää, olisivatko Knit Pron kiinteät puupuikot kestävämpää laatua, niiden tuntumasta kun tykkään tosi paljon.