tiistai 21. toukokuuta 2013

amelia Malli/Pattern: Amelia by Laura Chau
Lanka/Yarn: Tosh DK (tern)
Puikot/Needles: 4mm

Olemme Amelian kanssa kohdanneet aiemminkin vain todetaksemme, että emme ole oikein sopivia toisillemme. Toivoin uuden yrityksen korjaavan tilannetta, onhan Amelia melko suloinen pieni nuttu, joka sopii mitä parhaimmin mekkojen ja hameiden kanssa pidettäväksi. Neuloessa kaikki tuntuikin menevän putkeen, onhan malli tuttu ja ohje hyvä. Jossain vaiheessa aloin tosin epäillä ettei lanka riittäisi loppuun saakka. Koska tämä malli neulotaan alhaalta ylöspäin se tuntui todella ongelmalta, sillä pituuksien kanssa on hankala kikkailla tähän suuntaan neulottaessa. En halunnut vajaamittaisia hihoja ellei se ole aivan välttämätöntä, eikä minua myöskään huvittanut lähteä kokeilulinjalle ja purkaa koko yläosaa jos lanka loppuisi kesken tai jos alkaisikin näyttää siltä, että se riittäisi sittenkin täyspitkiin hihoihin. Onneksi muistin, miten sama ongelma aikanaan ratkaistiin Jaanamaassa, ja tein samoin: Loin hihasilmukat väliaikaisesti ja neuloin yläosan valmiiksi. Sitten purin hihojen silmukat puikoille ja neuloin hihat ylhäältä alaspäin. Tämä kikkailu osoittautui lopulta tarpeettomaksi, sillä lanka riitti täysmittaisiin hihoihin, ja sitä jäi vielä vyyhdillinen ylikin. Kaula-aukkoa jouduin myös hieman korjailemaan. Se on tässä mallissa muutenkin melkoisen antava, mutta olisittepa nähneet sen blokkauksen jälkeen, kun superwash-käsitelty merino oikein rentoutui! Virkkasin kaula-aukon ympäri kerroksen kiinteitä silmukoita jättäen joka neljänne silmukan väliin, ja sain kaulusta kiristettyä sen verran ettei se luiskahda olkapäiltä. Niin että kovasti olen Amelietani hellinyt ja silitellyt, mutta silti jokin hiertää välejämme edelleen. Onneksi tulee kesä ja keveämmän tarve. Syksyllä mieli ehkä on asettunut paremmalle kannalle.

7 kommenttia:

Vyyhti kirjoitti...

Toivottavasti syksy saa suhteenne korjautumaan, että kaunokainen pääsee käyttöön. Kivasti korjattu pääntie.

virkattu lintu kirjoitti...

Kaunis malli ja väri! Ehkäpä teistä tulee vielä hyvät kaverit :) Minullakin menee usein aikaa ennen kuin innostun kunnolla käyttämään jotain itse tehtyä.

Minna kirjoitti...

Vyyhti, samaa toivon. Jälkikäteen korjailu harvoin minulta onnistuu, mutta onneksi onnistui tällä kertaa.

Virkattu lintu, väri on minustakin mahtava! Aikalisästä on kyllä monesti apua, toivottavasti nytkin!

outi kirjoitti...

Helmimalli näyttää samanlaiselta kuin omassa, kohta valmiissa hupparissani. Minulla on vaikeuksia saada tuota aina-oikealta-näyttävää helmaa asettumaan, meinaa pirulainen nousta ylös. Olisi pitänyt neuloa se selvästi pienemmällä puikkokoolla, mutta tehty mikä tehty. Jouduitko sinä uhkailemaan tai pelottelemaan tuota helmaasi mitenkään vai asettuiko se ihan itsestään noin somaksi?

MINNA kirjoitti...

Voi miten paljon ihania käsityöjuttuja olet ehtinyt tehdä! Mun käsityöinto katosi talvella eikä ole vielä palanut. Onneksi voi möyriä puutarhassa. :O)

heini kirjoitti...

Näytät upealta! Oikeasti. Vau. Jos saisit tuon takin lahjaksi joltakin muulta, pitäisit innoissasi :)?

Minna kirjoitti...

Outi, reunus on tässä rehtiä ainaoikeaa, ja asettui kyllä ihan itsekseen. Nyt kun asiasta mainitsit rupesin miettimään, neuloinko nuo reunukset sittenkin puoli numeroa isommilla puikoilla, koska ne kellottavat noin reippaasti. Saatoinpa neuloa. Ja olen muuten taistellut viime aikoina parinkin mallin kanssa, joissa samaa ongelmaa, eli mallineule rullaa pahasti, enkä ole uskaltanut neuloa loppuun saakka koska en usko sen olevan korjattavissa oleva juttu. Ohjeissa asiaan ei kuitenkaan kiinnitetä huomiota, myöskään ravelry ei kerro muilla olleen ongelmia tässä. Mikä on outoa. Jos tuohon ongelmaan jostain ratkaisu löytyy, olen ikuisesti kiitollinen!

MINNA, olen tainnut tehdä enemmän kuin itsekään huomaan. Into nimittäin tuntuu olevan kadoksissa täälläkin, ja viisasta ehkä olisi keskittyä johonkin muuhun joksikin aikaa. En vain jaksa innostua mistään muustakaan, joten...

Heini, kiitos. En tunne itseäni ollenkaan upeaksi. Päinvastoin :( Mutta olipa hyvä pointti: jos takin olisi neulonut joku muu, olisin varmaan todella innoissani. Täytyykin pitää se mielessä.