maanantai 19. marraskuuta 2012

rosépippuri

 
 
Mulla on joskus aika pitkä piuha, mutta vasta tarkistaessani sanakirjasta tämän värisävyn suomennoksen tajusin, miksi Victoria oli juuri Posh Spice. Sävyn nimi on 'posy', mikä tarkoittaa tyylikästä. Madelinetoshin mielestä pinkkikin voi siis olla tyylikäs väri! Ja oikeassa ovat siinä mielessä, että tämä vaaleanpunaisen sävy on oikein onnistunut: siinä ei ole tippaakaan makeilua tai hempeilyä, eikä se ole myöskään ylilyövän räikeä. Joten ajattelin sen olevan tyylikäs mauste muutoin niin harmaaseen vaatekaappiini. Vaikka sitten totesinkin, että minun makuuni tässä mausteessa taitaa olla vähän liikaakin potkua.
     
 
Malli/Pattern: Wurm by katharina nopp
Lanka/Yarn: Tosh sport (posh)
Puikot/Needles: 3,5mm, reunus 2,5mm
 
Neuloin siis pitkästä aikaa ampiaispesän. Neuleena tässä ei liene mitään erityistä: olen neulonut mallin monta kertaa ja tavanomaisin muokkauksin tein eli lisäsin silmukoita tuplamäärän, aloitus väliaikaisella luonnilla (provisional cast on), koska siten tulee niin siisti lopputulos. Koristeeksi ompelin sydämenmuotoisen napin. Kokeilin pipoa muutaman päivän verran ja totesin, että reunus olisi ehkä kannattanut tehdä isommilla puikoilla. Onneksi meillä käyttäjiä riittää, ja näköjään meillä on melko samankokoiset päätkin, joten lahjoitin pipon sille, kenelle se paremmin sopii.

 
 
Ja jottein pikki ihanuus heti loppuisi, toinen kesällä ompelemani lippunauha. Sunnuntaina kahviteltiin kera kourallisen vieraita, ja kun teemana oli kahden pikkuprinsessan yhdistetty synttärijuhla, tuntui sopivalta vaihtaa vihreä lippunauha toiseen. Kesällä tämä näytti silmiini vähän turhan hempeältä, mutta jostain syystä ei enää.   
 
 

3 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Ihana Wurm!

heini kirjoitti...

Onnea vielä jälkikäteenkin! Huomasin muuten juuri että aiempaan kahteen postaukseen ei ole tullut kommenttejani. Innolla keskustelin niistä aiheista :) Mutta ehkä parempi niin :D

Minna kirjoitti...

MINNA, juu, aika herkullinen :)

Heini, harmi etteivät kommenttisi ole tulleet läpi. Minusta sinulla on usein hyviä huomioita ja viisaita ajatuksia asioista.