keskiviikko 13. marraskuuta 2013

hämypipo

 Malli/Pattern: Pipa by Veera Välimäki
Lanka/Yarn: Louhittaren Luolan Ahti (hämy)
Puikot/Needles: 3,5 & 4 mm

Pahoittelen huonoa ja epäinformatiivista kuvaa, mutta sanon vain kaksi sanaa: marraskuun valo. Ja mitäpä minä tuolle 'hämyksi' nimetylle värillekään mahdan. Oli kuulkaa pettymys, kun keväisessä Titityyn aamupäivässä hyvältä näyttänyt lanka osoittautui iltapäivän valossa kerälle kerittynä ihan susirumaksi. Ja vielä violetiksi, vaikka sen suhteen minulla sentään pitäisi olla jonkinmoista arviointikykyä. Hautasin langan joksikin aikaa, mutta päätin lopulta neuloa siitä facebook-haasteen merkeissä pipon veljeni vaimolle. Hänen tekemänsä hurjemmanpuoleisen halloween-maskin nähtyäni ajattelin, että hämy voisi olla hänelle mieleen. Ehkä. Tai luultavasti ei, kenellepä olisi?

Neuloin tutun, hyväksi havaitun mallin, koska tilaustyö. Ainaoikea sopikin hyvin langan värille ja kierteelle, joka tuntui sormissa ilmavalta, keveältä ja sopivan karhealta. Ehdin haaveilla kokonaisesta villatakillisesta Ahtia, kunnes kuulin, ettei sitä enää saakaan. Eläköön kehrääjän yksilöllinen kädenjälki, jota ei toinen kehrääjä voi korvata. Tai oma hitauteni ja typeryyteni. Jos olisin tarttunut lankaan jo keväällä, olisin ehtinyt ihastukseni kanssa aikaisemmin.  


Vaan kuinkas sitten sattuikaan, neuloessa lanka alkoikin yllättäen jutella mulle. Ihan lörpötellä suorastaan. Kerjäsin selkärankaa mieheltä joka petti minut todeten, että pidä vaan itte. Niin että ei siinä lopulta muu auttanut. Kun joku tuntuu näin omalta, kannattaa tuntemus ottaa todesta. Veljen vaimolle on jo uusi ja kieltämättä hänelle paljon paremmin sopiva pipo kylpyä vaille valmiina. Minä taas kuljen tyytyväisenä tässä hämypipossa, tai kuljen ainakin sitten, kun vihdoin saadaan lunta ja pakkasta ikuisen vesisateen sijaan. Valmiina neuleena langan väri onkin oikeastaan ihan kaunis ja kovasti minun tyyliseni. Ja kuten kuvasta näkyy, se sopii täydellisesti muihin aktiivikäytössä oleviin asusteisiini.

17 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Onpa nätti pipo, ja värikin mitä mainioin. Kyllähän tuollaisessa Hämyssä kelpaa hämyisissä ilmoilla kuljeskella... :-)

outi kirjoitti...

Aivan ihanilta näyttävät nuo aktiivikäytössä olevat asusteesi, voisin ottaa ne kaikki.:)

siina kirjoitti...

Ihana pipo!

Se on kyl harmi, ettei Ahdin pohjaa enää saa. Tai katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan ;)

MINNA kirjoitti...

Kaunis pipo tuli. Muuten peesaan Outia! Mulle kelpais koko setti.

Ingi kirjoitti...

Mielenkiintoinen pipomalli! Väri on tietenkin makuasia, minä tykkään!

Minna kirjoitti...

Kiitos Krisse, pipon malliin olen kovin tykästynyt ja nyt yllättäen tähän väriinkin. Miten sama väri voikin näyttää niin erilaiselta vyyhdillä, kerällä ja valmiina neulepintana!

Outi, minusta tuntuukin että olen löytänyt turvalisen värimaailman. Se on se iki-ihana harmaa.

Siina*k, onhan se harmi ettei Ahtia enää saa. Mutta toistaiseksi ihanat langat eivät ole loppuneet, vaikka niitä apinan raivolla yrittääkin neuloa vähemmäksi. Joten tuskin niin käy nytkään.

MINNA, kiitos sinullekin. Harmaan ystäviä siis löytyy. Tosin juuri totesi eräs lankakauppias ettö harmaa on se juttu nyt, jokin aika sitten oli ruskea, petrooli ja vihreä... mikähän tulee seuraavaksi?

Ingi, malli on aika hauska, lyhennetyin kerroksin muotoiltu takaraivolla roikkuva lörppäpipo. Vaikka kyseessä on lapsille suunniteltu malli, olen neulonut näitä aikuisille. Lapsillani on tietenkin myös tällaiset, mutta leikkivän lapsen päässä lörppäpipo ei ehkä ole käytännöllisin mahdollinen. Yleensä se on ollut parhaimmillaan siinä vaiheessa, kun lapsen pää on kasvanut eikä pipo ole enää löysä, jollaiseksi se on tarkoitettu. Mutta istuu erittäin kivasti siloinkin.

Kati kirjoitti...

Onpas kaunis hämy. :) Ja muutkin asusteet.

Maikki kirjoitti...

No mutta sehän on hieno!! Mahtaakohan tuota ohjetta saada ostettua yksittäin?

SatuTalo kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Niin pipo kuin asusteet. Erityisesti nuo hansikkaat herätti myös mielenkiintoni:)
http://satutalo.blogspot.com

Neulisti kirjoitti...

Kyllä näyttää niin nätisti sopivan tuohon pinoon, että oli varmasti hyvä päätös pitää se itsellä. :)

Näppi kirjoitti...

Haha, mua nauratti miten sulle kävi tuon hämyn kans. ;) Joskus itelle käyny samoin. Kiva hämy tosiaanki, jonossa oottamassa tuo malli. Kyllä tuo päässä kehtaa liikkua. Tykkään.

Minna kirjoitti...

Kati, kiitos :)

Maikki, taitaa olla niin ettei ohjetta saa yksittäin. Leikkipuistoneuleet-kirja tosin on ollut ainakin Titityyssä alennuksessa, eikä hinta todellakaan ole paha. (Meiltä kirjaa löytyy sattuneesta syystä kolmin kappalein...)

SatuTalo, kiitos sinullekin! Sormikkaat olivatkin tosi kiva neuleprojekti. Lopputulos on näyttävä, mutta malli ei lopulta ollut lainkaan niin monimutkainen kuin pelkäsin. Postaus ja linkki ohjeeseen (ravelry) löytyy sormikkaat-tunnisteen alta, jos olet niistä kiinnostunut :)

Neulisti, olen aivan samaa mieltä. Etenkin nyt, kun veljen vaimolle on uusi silkkivillainen pipa valmiina. Se sopii hänelle paljon paremmin kuin tämä olisi sopinut.

Näppi, onneksi en ole ainoa jolle käy näin. Mutta ihan hyvinhän tässä kävi. Kurjempi juttu, jos valmis neule onkin pettymys. Vaikka kivointa tietysti olisi olla ihanuuden intoa täynnä alusta loppuun saakka.

Merde kirjoitti...

Kiva pipomalli, montako pipoa on liikaa? :)

Minna kirjoitti...

Ehkä sen tietää sitten kun iso osa jää käyttämättä? Mulla ei ole vielä liikaa 8)

Tuija kirjoitti...

Kiva pipomalli ja uskon, etä on ihana lanka! Minä olen niin myöhäisherännyt Ahdin suhteen, että en havainnut/ostanut sitä ollenkaan silloin, kun sitä olisi saanut, ja nyt vasta olisin sitä kaivannut, kun kudon mallia, joka on varta vasten suunniteltu sille langalle. Ja nyt lankaa ei enää saanut sopivassa värissä. Siis harmaana. :) Ja niinhän siinä sitten kävi, että muusta langasta tehty versio 1, jonka piti mennä ystävälle, jääkin minulle, ja parhaillaan puikoilla oleva versio 2 toivottavasti on sopivan mallinen ja kokoinen sille ystävälle. Että sitä on ilmassa. :)

Rhia kirjoitti...

Hauska tarina pipolla :D mutta koska ainaoikein ei ikinä ole kuulunut neuleissa suosikkeihini ulkonäön puolesta niin enemmän minua kiinnostavat nuo upeat käsineet tuossa alimmassa kuvassa. Vallan erikoinen ja kaunis malli!

Minna kirjoitti...

Tuija, sattui aika hauskasti. No, sitä on ilmassa, mutta haitanneeko tuo. Joskus lopputulos on jotain muuta kuin on suunnitellut, mutta minun mielestäni muutos tapahtuu yleensä parempaan päin.

Rhia, ainaoikea oli jonkinlainen omituisuus minustakin silloin, kun nettineulojan uraani aloittelin. Mutta jotenkin olen siihen vain hurahtanut! Sormikkaiden näkö tulee kierretyistä silmukoista. Malli on Créme de noyeux (ravelryssä), blogista löytyy juttua ja suora linkki ohjeeseen sormikas-tägin alta.