perjantai 22. marraskuuta 2013

haastetta kerrakseen

Sain Äiti Jellonalta yhdentoista kohdan haasteen. Hommaan kuuluu

1. kertoa 11 asiaa itsestään
2. vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. valita 11 blogia jossa on alle 200 lukijaa
5. kertoa, kuka sinut on haastanut, ja kenet sinä haastat
6. palloa ei heitetä takaisin. 

Silkkivillatakki, jota on käytetty 3 x  p-a-l-j-o-n.

Kiitän ja kumarran! Ja pahoittelen hitauttani, sillä haaste on maannut luonnoskansiossani jo pienen ikuisuuden. Mietin oikein hartaudella näitä yhtätoista asiaa:

1. Haaveilen lankkulattiasta, leveistä ikkunalaudoista, omenapuista, kylmästä kuistista, kuurankukista ikkunassa, räsymatoista ja leivinuunista.

2. Voin kuitenkin hyvin kuvitella asuvani nykyisessä kodissa vaikka lasten aikuistumiseen saakka ja tiedän, että teknisesti ottaen kuurankukat eivät ehkä ole hyvä asia.

3. Ahmin muotilehtiä aina tilaisuuden tullen. Mutta en ole ostanut niitä itse enää muutamaan vuoteen, ja oikeastaan ne herättävät minussa huvittuneisuuden ja ahdistuksen sekaisia tuntemuksia.

4. Luulen, että ihmiset ovat olleet onnellisempia ja itseensä tyytyväisempiä silloin, kun vaatteet tehtiin tai teetätettiin omien mittojen mukaan.    

5. Sen tyyppinen nostalgia minut onkin ompelun pariin johdattanut. Olen kuitenkin ollut melko hidas syttymään: ompelukoneen ostin (tai mieheni osti minulle) jo kahdeksan vuotta sitten esikoista odottaessani. Tänä aikana olen ommellut lapsille satunnaisesti, mutta varsinaisen ompeluriman ylitin vasta viime kesänä. Nyt se tuntuu yhtä hassulta kuin aiemmin potemani kantapääkammo. 


Lempiversioni norjalaismyssystä.

6. Rakastan tavaroita, joissa yhdistyy kauneus ja käytännöllisyys. Siksi esimerkiksi tämä norjalaismyssy on ollut suosikkimallini.

7. Mieheni hokema "aika tavaran kaupihtee" saa niskakarvani pörhistymään. Silti muistelen haikeudella monta vuotta sitten hukkaamaani viininpunaista villapaitaa, sillä nyt minulla olisi sille täydellinen loppusijoituspaikka.

8. Ainakin juuri nyt lempivuodenaikani on talvi. Tulisi jo!   


Näitä neuloin kolme, tästä versiosta pidin eniten. 

9. Suurin neulehaaveeni on Sylvi. Olen haaveillut siitä jo vuosia, mutten tiedä uskallanko koskaan sitä neuloa. Sillä mistäs minä sitten haaveilisin?

10. Ompeluhaavetta minulla ei (vielä?) ole. Johtunee siitä, että opettelen vielä ihan perusasioita. Kuten suoran sauman ompelua. 

11. Tämän postauksen kuvituksena on rakkaimpia käsitöitäni. Rakkaimpia siksi, että ne ovat tulleet pidetyksi. Tai siksi, että niihin/niiden tekemiseen liittyy tärkeitä muistoja. Useimmissa kuvissa toteutuvat molemmat asiat. Lasten läsnäoloa kuvissa ei kai voi pitää sattumana.


Helppohame esikoiselle (onpa huono kuva).

Sitten vastauksia: 

1. Mistä materiaalista mieluiten ompelet? Olen todennut, että joustavista materiaaleista syntyvät lapsiperheessä käyttökelpoisimmat vaatteet. Olen myös niin tuore saumurinomistaja, että joustavissa on uutuudenviehätystä. Niinpä haluan juuri nyt ommella trikoota. Hieman yllättäen joustofroteekin kiinnostaisi. 
 
2. Minkä merkkinen ompelukone/ saumuri/ peitetikki kone sinulla on? Peitetikkiä ei ole. Ompelukoneena käytettynä ostettu Pfaff Expression 2034, saumurina Juki MO-654DE. Molemmat ompelevat paremmin kuin minä.  

3.  Lempivärisi? Olen jo pitkään roikkunut turvallisessa, harmonisessa, ehkä hieman tylsässäkin harmaassa.

4. Mitä ruokaa viimeksi valmistit? Uunipuuroa riisistä ja kookosmaidosta. Oleellista on tarjoilu kanelin ja rusinoiden kera.

5. Mihin maahan haluaisit matkustaa lomalle? Minulla ei ole mitään erityistä matkahaavetta, mutta toisaalta maailma on täynnä paikkoja, joissa olisi kiva käydä. 

6. Viimeksi katsomasi elokuva? En muista. Mutta kykenen katsomaan aivan luokattoman huonoja elokuvia (neulomisesta on paljon apua), joten jokin sellainen luultavasti on kyseessä.

7. Viimeksi lukemasi kirja? Sofi Oksasen Baby Jane.
  
8. Inhokki kangasmateriaali? Tekokuidut eivät sytytä missään muodossa. Tai no, sukkahousuissa niitä on pakko olla.

9. Mistä ammatista haaveilit lapsena? En haaveillut ammatista, halusin kirjailijaksi. Monet epäilivät että minusta tulee äidinkielenopettaja, mikä oli minusta outoa, sillä en ole koskaan ymmärtänyt kielioppisääntöjä.


Tunika kierrätyskankaasta. Ja hymy!

10. Ompeletko mielummin lasten vai aikuisten vaatteita? Oikeastaan molempia. Oma vaatemakuni on niin tylsä että lapsille tekeminen on kivempaa, mutta haluan oppia ompelemaan istuvia vaatteita itselleni.

11. Juotko mielemmin kahvia vai teetä?  Haluaisin juoda mielummin vihreää teetä, mutta juon mieluummin kahvia.


Hän kera lempihattunsa.


Haaste pitää vielä heittää eteenpäin, joten niin teen. En kyllä edelleenkään tiedä miten varmistua siitä, että blogilla on alle kaksisataa lukijaa. Joten pistin silmät kiinni ja arvasin! 

1. Oletko välineurheilija? 
2. Etenetkö kurinalaisesti to do -listalla, vai seuraatko hetken mielijohdetta? 
3. Teetkö tarpeellista tavaraa, teknisestä kunnianhimosta vai jostain muusta syystä?
4. Minkä uuden taidon tai tekniikan haluaisit opetella? 
5. Mikä estää?
6. Minne menee ylituotanto?
7. Teetkö siinä sivussa vai keskitytkö juuri tekemiseen? 
8. Suurin käsityöhaaveesi?
9. Mistä tekemästäsi olet tähän mennessä ylpein?  
10. Mitä aiot seuraavaksi?
11. Mikä on elämäsi optimistisin teko? 


Ottakaahan koppi!

4 kommenttia:

Ti kirjoitti...

Kiitos, otin kopin vastaan! :)

Ingi kirjoitti...

Kiitos, Minna, haasteesta! Sopiiko, että jätän nyt vastamatta, juuri hiljattain vastailin sellaiseen ja minä kun en ole mitenkään taitava kertomaan itsestäni:)

Minna kirjoitti...

Ti, hauskaa :)

Ingi, tietenkin se sopii :)

Näppi kirjoitti...

Kiitos haasteesta, otan kopin ja kirjoittelen kunhan ehdin paneutua asiaan.

Huvittavaa tässä on se, että kohdat 1,2 ja 6 voisivat olla täysin mun kirjoittamiani! Mahtavaa lukea toisista samanhenkisistä ihimisistä. :)