tiistai 16. heinäkuuta 2013

lastenvaatesetti vuosien takaa


Oi ihana ysäri! Yleisön pyynnöstä esittelen äitini kätköistä löytyneen vauvanvaatesetin, jonka olen ommellut koulussa noin kaksikymmentä vuotta sitten. Settiin kuuluu kaksi vaatekappaletta, haalari ja hattu. Saumuroitu on, mutta ainakin hatun lakikappaleet ja tietenkin vetoketju on ommeltu ihan ompelukoneella. Päätellen siitä että vaatteet sopivat melko hyvin mannekiinina toimivalle liki kolmekymppiselle Iiris-nukelle ne ovat kooltaan 62-senttiset. 

  

Kangas on ohutta collegen tyyppistä neulosta, ja väritys ihanan ysäriä: huomatkaa kontarstivärien taidokas käyttö hihoissa! Ovatkohan 1970-luvulla kasvaneet kauhistelleet muutama vuosi sitten jyllännyttä retrobuumia yhtä paljon kuin minä tätä pastellioksennusta? Ja noinkohan saamme vielä elää ajan, jolloin nämä ysäripastellit keikkuvat hypen huipulla?

  

Haalari on sinänsä ihan käyttökelpoinen vaate. Hattu sen sijaan on omituinen: malli on niin matala ettei yletä peittämään korvia eikä asetu sävyisästi sen kummemmin etu- kuin takaraivollekaan. Saati keskelle päätä. Pistettiinkö meidät vain tuhoamaan viimeisiä tilkkuja, vai onko tällaisia oikeasti käytetty? Omien mukuloideni myssyt ovat ainakin olleet funktionaalisempa laatua. Kuten muutkin lastenvaatteet. Kokemus on nimittäin opettanut, että hienostelu menee hukkaan. Vauva puklaa tai kakkaa edustusvermeensä, ja viettää kuitenkin suurimman osan kyläreissusta siinä inasen naftiksi jääneessä äitiyspakkauksen setissä, joka hoitolaukussa varalta on mukana.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Heh... Tulipa mieleen 90-luvula lapsuutensa viettänyt pikkuveljeni vauvana. :D Sillä oli just tuollaisia asuja ja myös noita myssyjä. Kai niitä vain käytettiin tyylin vuoksi. ;) Mut noi pastellioksennukset... Mä olen valitettavasti ollut huomaavinani tyylikkäämpien ihmisten blogeista, että moiset ovat salakavalasti hiipimässä ainakin sisustuksiin. Yyh...

Minna kirjoitti...

Kati, voi kamala :D Mun hermoni eivät ole kestäneet hankalia vauvanvaatteita, edes tyylin vuoksi. Mutta saattaapa olla, että meidän body-pitää-villavaippahousut-hyvin-paikoillaan ja potkupuvussa-vauva-on-ihanan-napakka-paketti -asukokonaisuuksia vielä joskus ihmetellään. Mitä pastelleihin tulee, ei mulla erityisesti mitään niitä vastaan ole. Mutta liika on liikaa.