lauantai 20. lokakuuta 2012

äidin pikku apulainen

 
 
Malli/Patern: Aidez by Cirilia Rose
Lanka/Yarn: Cascade Eco+ (Summer sky heather)
Puikot/Needles: 6mm

Kuten sanoin, se on tunnelaji. Ja tämä Aidezin kaveri jakaa minun tunteeni pahasti kahtia. Neulomisprosessina se oli hieno. Malli näyttää monimutkaiselta, mutta ei loppujen lopuksi sitä ole, vaikkakaan niiden mysteeripalmikoiden arvoitusta en onnistunut pitävästi ratkaisemaan. Mallikerrat jäivät helposti mieleen ja rytmittivät neulomista kivasti. Modauksia ohjeeseen tein sen verran, että neuloin alhaalta ylöspäin saumattomasti, hihat erikseen ja yläosan taas yhtenäisenä. Kainaloissa silmukat odottavat apulangoilla, ajattelin, josko silmukoisi saumat. Kuten kuvasta näkyy, vähän vaiheessa ollaan vielä... 
 
 
...ja saattaapa olla että siihen jääkin. Jostain syystä Aidez on roikkunut to do -listalla reilun vuoden, pääasiassa kai siksi, että olen ehkä epäillyt, ettei se ole aivan minun tyyliseni vaate. Titityyn Siinan puheet taivaansinisestä Aidezista saivat minut innostumaan, mutta neuloessa epäilys on vain vahvistunut. Keksin äkkiseltään montakin itselleni vaatteeksi sopivampaa mallia. Joten tuumin, etten päättele vaan puran, koska nyt se on vielä helppoa. Vaan sitten iski valinnanvaikeus. Mitä siis...
 
 
...teen? Voisin ottaa revanssin Amelian kanssa, mutta se kaipaisi ehkä hieman keveämpää lankaa. Golden wheat cardiganin ohje mulla olis jo valmiina (mutta jokin syy on kai siihenkin, etten ole tullut neuloneeksi sitäkään aiemmin?). Harvest moon voisi sopia minulle, samoin Tilted Duster. Monta muutakin kivaa tulee mieleen. Tai sitten tunikaa, Idlewood tai talonmiehen neitikin... Selkeästi simppelimpään suuntaan olen kuitenkin menossa. Pitänee tuumata hetken. Vaikka lankaa keriessä.

4 kommenttia:

outi kirjoitti...

Voi harmi, sillä aika ihanalle Aidez näyttää. Ymmärrän kyllä tuskasi, samaa vääntöä olen käynyt täällä pitkään mallien kanssa. Onneksi täällä tuntuu mieluinen ohje löytyneen. Toivotan parempaa onnea sinne uuden ohjeen etsinnäsä!

Minna kirjoitti...

On se kyllä kumma, ettei tunnu luontevalta pukeutua sellaiseen, mitä on mukava neuloa. Mutta onneksi on noita vaihtoehtoja, eiköhän tuo ihana lanka vielä kelvolliseksi vaatteeksi taivu :)

Elina kirjoitti...

Tosi ihanalta näyttää! Harmi jos joudut purkamaan :(

Emma kirjoitti...

Kaunis on, harmi ettei malli ja käyttäjä kohdanneet. Ehdotan neiti talkkaria, se on ihana :) Omani on ollut kovassa käytössä!