maanantai 26. toukokuuta 2014

...


Keksin, mikä siinä mättää, ainakin osittain. Käänsin nuo raitavärit toisin päin. Neuloin suoraan neuleelta toiselle, mikä on mielestäni vaivattomin tapa toteuttaa tällainen melko turhauttava purkamis- ja uudelleenneulomisprosessi. Neulepinnasta näkee, että purkulankaa on neulottu, mutta toivottavasti pingotus pelastaa. Epäilys lopputuloksen käyttökelpoisuudesta kalvaa edelleen. Pohdin, neulonko ohjeen mukaan ihan kokemuksen vuoksi - silläkin uhalla, että tuollainen edestä avoin malli jää käyttämättä, eikä helman epäsymmetrisyyskään välttämättä toimi. Vai muokkaanko tavallisemmaksi, koska epäilen että suorin helmoin, nappilistalla varuistettuna lopputulos saattaa olla käyttökelpoisempi. Tosin paremmat vyötärömuotoilut olisi siihen ratkaisuun pitänyt tehdä, enkä enää taida jaksaa purkaa. 

Tämä innostuksen puute alkaa pikkuhiljaa huolettaa. Miksi kaikki tuntuu niin mitäänsanomattomalta? Onko mun kipinä lopullisesti hukassa, vai onko pitkäjänteisyys nyt vain niin kovalla käytöllä, ettei tahdo riittää neulehommiin. Ehkä ompeleminen auttaisi. Jotain pientä nopeasti valmiiksi heti?

4 kommenttia:

Mia Saranen kirjoitti...

Minusta nuo raidat ovat kauniit ja hyvässä järjestyksessä. Neuleen mallikin näyttää hyvältä. Pitäisi vielä tietenkin nähdä neule päälläsi, jotta voisi ottaa syvällisemmin kantaa.

Toki olen itsekin kokenut tuollaisen vaiheen, ja siihen eivät toisten kauniit sanat juurikaan auta. Pääsin siitä yli, kun hyvä neuleystävä tarjosi koeneulontaan niin mielenkiintoista mallia, etten voinut vastustaa. Ja niin olin taas neuleiden viemää.

Tällä hetkellä poden juuri päinvastaista kuin sinä: olemme muuttamassa, eikä minulla ole aikaa eikä jaksamista tehdä mitään vaikka ideoita olisi vaikka muille jakaa. Muuttolaatikoissa lojuu valmis neule, pari vaatetta ja viilausta vaille valmis neuleohje blogissa julkaistavaksi.

Minna kirjoitti...

Raidat ovat nyt hyvässä järjestyksessä :) Luulen, että mulla on kyse ihan vaan pitkäjänteisyyden puutteesta. Neulominen on kivaa, ideoiminen on kivaa, mutta innostus ehtii lopahtaa ennenkuin tulee valmista, ja käsillä oleva työ lakkaa kiinnostamasta. Se on varmaan ohimenevää. Ehkä.

Riitu kirjoitti...

Jätä neule hetkeksi lepäämään. Alitajunta tekee töitä puolestasi; Takkiin ei tule senttejä lisää, mutta tavoite kirkastuu :-)

Minna kirjoitti...

Riitu, se alitajunta on jo urakoinut ohjeesta yhden raitaisen version kaapissa odottavista purkulangoista. Tälle se ei kyllä ole tehnyt mitään.