perjantai 17. tammikuuta 2014

eräs unohdettuMalli/Pattern: Plain vest by Anna & Heidi Pickles
Lanka/Yarn: Cascade Eco+ (chocolate)
Puikot/Needles: 5mm

Löysin läppärini uumenista kuvia lapsen liivistä jonka neuloin viime talvena aran-lankojen hävitysvimmoissani. Olin katsellut mallia jo tovin, ja tuolloin lankavarastojen pienentämisen nimissä hylkäsin epäilyni paksusta langasta neulotun liivin käytännöllisyydestä. Ohje on ravelryssa merkitty ilmaiseksi, mutta ohjeen omalta sivulta selviääkin, että ilmainen on ainoastaan 1-vuotiaan koko. Ohjeen isompiin kokoihin saa ostaa pickles-kaupasta. Minä en ostanut, minä sovelsin, enkä vähiten siksi että ärsyynnyin moisesta harhaanjohtamisesta. 

Mallina liivi on yksinkertaisuuden ylistys ja sellaisena kovasti minun makuuni. Kokonsa puolesta se sopi ja taitaa yhäkin sopia sekä kuopukselle että keskimmäiselle. Silti se ei ole tainnut olla käytössä kertaakaan kuvaussession jälkeen. En tiedä miksi. Lanka kutittaa? Liivi on liian kuuma? Tai ei lämmitä riittävästi? Vai enkö vain ole tarjonnut sitä kyllin sinnikkäästi? Oli miten oli, en turhaan epäillyt moisen vaatekappaleen käytännöllisyyttä. Oli kuitenkin kiva löytää vuoden takaiset kuvat ja niissä tuttu hymy, tutut keikistelyt. Vaikka ainoastaan tämän päättömän nyt tarjoankin.

6 kommenttia:

Lotta-Mari kirjoitti...

Niin ihana liivi! Just tollasesta oon haaveillu töihin lisälämmikkeeks. Ihan mahdottoman kiva olis. Haluan!
Eli kiitos inspiraatio vinkistä. :)

Kati kirjoitti...

Tuo on niin sievä. Minäkin kudoin tytölle hyvin saman näköisen liivin muutama vuosi sitten. On se pari kertaa ollut päällä, mutta ei tosiaankaan kovin useasti... Pitäisi varmaa tuputtaa useammin. ;)

Minna kirjoitti...

Lotta-Mari, ei sittenkään mennyt tämä hukkaan :D Voisin itsekin keksiä käyttöä tällaiselle. Mutta muksut ilmeisesti eivät.

Kati, pitäiskö tosiaan kokeilla tuputustaktiikkaa. Meillä vilkatakitkin jäävät kuitenkin melko vähälle käytölle, mieluummin ottavat Ruskovillaa aluskerrastoksi. Enkä toisaalta ihmettele, itsekin olen nyt pakkasilla kironnut trikoomekkoni maanrakoon. Ei ole villan voittanutta!

Willa-Helmi kirjoitti...

Oon tehnyt myös tuon ohjeen kanssa kummitytölle ja tykkäsin lopputuloksesta kovasti.mitsekin tykkään pitää tuon näköisiä neuleita päälläni:)

Minna kirjoitti...

Willa-Helmi, toivottavasti kummityttösi pitää neuleestaan!

Johku kirjoitti...

Tämä on tosi kaunis. Voisin omallekin tytölle inspiroitua neulomaan.