perjantai 28. kesäkuuta 2013

hamppu helmeksi


Malli/Pattern:Helmi by Mari Muinonen (ohje ostettavissa Titityystä)
Lanka/Yarn: Hemp for Knitting Allhemp6 (rasberry)
Puikot/Needles: 4mm 

Huolella harkittu, kovasti kypsytelty - vihdoin viimein tartuin toimeen, eikä siinä sitten kauaa nokka tuhissut. Suurimpana jarruna toimivat huhut hampun arvaamattomista ominaisuuksista. Se saattaa kuulemma venähtää hurjasti kasteltaessa. Tai sitten se saattaa yllättäen kutistua. Kuitenkin hamppua pidetään käyttöä kestävänä ja siitä neulotaan jopa tiskirättejä, joten ei luulisi sen kovin herkkähipiäinen kuitu olevan. Neuloin ja mittasin kuitenkin mallitilkun erityisellä huolellisuudella (eli ylipäätään neuloin ja mittasin sen). Hamppu päästää väriä pesussa, mutta tilkun mitat eivät konepesussakaan muuttuneet miksikään. Isomman kappaleen kohdalla kuvittelisin pienen venymisenkin olevan mahdollista - en ole vielä kokeillut. 


Sitten vaan neuloskelin menemään. Arvelin toiseksi pienimmän koon riittävän, mutta olisi ehkä pitänyt valita suurempi koko tai isommat puikot. Helman jätin reilusti ohjeen mittaa lyhyemmäksi. Niskaan neuloin muutaman lyhennetyn kerroksen istuvuutta parantamaan.  Nappilenkin virkkasin kiinteillä silmukoilla neuleen päälle. Suloiset (mutta voi miten epäkäytännölliset napitettavat!) sydännapit ovat Titityystä.


Kaarrokkeen pitsi on ihana. Sepä onkin ainoa selkeä tuntemukseni tämän neuleen osalta. Väri ei tunnu lainkaan omalta (miksi ihmeessä valitsinkaan sen?), ja napit voisin hyödyntää johonkin, jossa niitä ei tarvitse varsinaisesti käyttää. Ja pakko todeta, ettei tämä mallikaan minua imartele (minähän näytän noissa kuvissa kamalan tätimäiseltä!). Pieni hihallinen juttu hihattomien mekkojen kanssa käytettäväksi on kyllä tarpeen, ja materiaalin olisi hyvä olla kesäisen vilpoisaa, mutta Allhemp6  taitaa olla hieman turhan paksua minun makuuni. Hamppu kuitenkin kiehtoo edelleen, mutta seuraavaksi voisin ehkä kokeilla sitä ohuempaa versiota.

10 kommenttia:

siina kirjoitti...

Kaunis!

Minna kirjoitti...

Kiitos siina*k, kaunis mallihan tämä on. Olisi varmaan kaunis ihan villastakin neulottuna .

Maikki kirjoitti...

Kaunis takki, minusta värikin käy sinulle hyvin!

Virkattu lintu kirjoitti...

Hieno takki, ihana väri ja napit :) Minulla on hamppulangasta yksi laukku kesken, ehkäpä innostun taas joskus virkkailemaan sitä... Mukavaa lankaa se kyllä on.

MevrouwWalvis kirjoitti...

Höpsis, et näytä yhtään tätimäiseltä vaan kivalta:) Nätti takki, olen vähän suunnitellut samaa mallia villaisena.

Minna kirjoitti...

Kiitos Maikki, eihän tuossa värissä vikaa ole. En vain ole aikoihin punaista käyttänyt, joten ehkä se on vain tottumattomuutta.

Virkattu lintu, hampusta virkattu laukku vasta kuulostaakin hyvältä!

MW, kiitos tuosta <3 Oma silmäni kyllä näkee sen tätiefektin harmittavan selkeästi. Olen muuten neulonut (ja myös purkanut ) tuon kaarrokkeen kertaalleen villasta, ja pakko sanoa ettei ole tässä(kään) villan voittanutta. Niin että suosittelen!

ArualMaria kirjoitti...

Kaunis!

Neulisti kirjoitti...

On kyllä hurjan nätti tuo kaarroke.

Minna kirjoitti...

ArualMaria, kiitos.

Neulisti, se on kaunis! Ja pääsee hyvin oikeuksiinsa, kun loppu neule on yksinkertainen.

heini kirjoitti...

Tosi kaunis minustakin ja varsinkin just tuo yläosa.