torstai 13. kesäkuuta 2013

sinipiika pieniMalli: Mekkotehtaan Orelma (kaava suurennettu kokoon 134-140 cm)
Kangas: puuvilla-pellava -sekoite Eurokankaan palalaarista

Kaava ei ole enää uusi, mutta hyväksi havaittu. Ompelin mekon kuukausi sitten päiväkodin kevätjuhliin. Edellisistä orelmista poiketen rypytin hihojensuut kuminauhalla. Osittain tein sen siksi että halusin kokeilla, mutta hieman yöpaitamainen kangas tuntui myös kaipaavan jotain ekstraa ollakseen vähemmän yöpaitamainen. Helmaan ompelin tyttären toiveen mukaisesti kierroksen valkoista rikrak-nauhaa. Oikeastaan olisin halunnut keveän pitsikuorrutteen, mutta pitsiä ei ollut juuri siihen hätään saatavilla joten tällä mentiin. Juhlan jälkeen mekko on saanut olla arkikäytössä. Kangas on ohutta ja helposti rypistyvää, joten arkeen se parhaiten sopiikin.

4 kommenttia:

jasmin kirjoitti...

Ihanan vilpoisan näköinen kesämekko. Pitäisköhän tässäkin taloudessa tuo mekkokirja olla....

Minna kirjoitti...

Vilpoisalta vaikuttaa. Minä kyllä suosittelen mekkokirjaa lämpimästi, ohjeet ovat monipuolisia ja selkeitä, niistä saa varmasti irti kokeneempikin ompelija, mutta minunkaan rajallisilla taidoillani ei tullut ongelmia.

siina kirjoitti...

Oi miten ihana!
Olisipa enemmän aikaa ommella...

Minna kirjoitti...

Kiitos! Ajan kanssa tahtoo kyllä olla sama ongelma. Tuntuu että ompelen useimmiten "pakkotilanteessa" (kuten juuri ennen päiväkodin kevätjuhlia) mutta olisi kiva ommella kiireettömästi ja keskittyen. Juuri nyt ei vain tunnu olevan sellainen vaihe elämässä :/

Ehkä siksi mieluummin neulon kuin ompelen. Neuleen edistäminen on jotenkin matalamman kynnyksen puuhaa kuin ompeleminen, ja neulominen onnistuu vaikka reissun päällä.