keskiviikko 22. elokuuta 2012

unelmamekko

kuva: http://ottobredesign.blogspot.fi/2012/08/more-close-up-shots.html

Olen juossut koko elokuun kaupoissa tarkastamassa joko...! Lehti ei ole kai vieläkään ilmestynyt, mutta Ottobren blogiin oli tullut havainnollisia mallikuvia. Ihan henkeä haukoin: siellä oli mekko ihan minua varten!!! Malli näyttäisi muodoilleni sopivalta ja tyyli iskee kuin metrinen halko. Tuollaisesta vaatekappaleesta olen unelmoinut, mutten edes haaveillut löytäväni sellaista valmiina ainakaan kohtuuhinnalla. Voin ihan kuvitella miten pehmoinen villa lämmittää rouhean pellavan päälle puettuna, helma hulmuaa askelten tahtiin eikä haittaa vesisateet ei syysmyräkät kun olo on mukava ja lämmin. Löysin viime kesänä helmenharmaata pellavaa, joka on piirongissani suorastaan kirkunut halusta päästä joksikin tuollaiseksi. Sitä on kaksi ja puoli metriä. Riittäisiköhän se, ja osaisinkohan mä ihan oikeasti...

13 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Jee, tosi jees! Passais mullekin! Ja kysymykseesi: osaat varmasti. Sinähän pystyt ihan mihin vain! <3

Minna kirjoitti...

No joo, ei kai se oikeasti vaatis kuin aikaa, viitsimistä ja ratkojaa, ja niistäkin se ensimmäinen on hankalimmin järjestettävissä. Mutta nyt olis kyllä hyvä syy järjestää!

Kati kirjoitti...

Onpa kaunis. :) Siitä vain ompelemaan, kun kerran täydellinen malli on vihdoin löytynyt ja kangaskin on olemassa.

Minna kirjoitti...

Näin luultavasti täytyy tehdä. Ja voihan sitä treenata useammankin kerran :)

Neulisti kirjoitti...

Oi, mikä mekko!! Onko ne Ottobret ihan suomenkielisiä..? Tahtoo kanssa tämän. :)

piipadoo kirjoitti...

Kiva malli! Ja ehdottomasti vaan kone surisemaan, tekemällähän sitä oppii! Eikä omalle työlleen kannata liian kriittinen olla, harvoin sitä kukaan kuitenkaan nokkaansa ihan saumaan kiinni työtää katsomaan, että onko se just eikä melkein! :)

-Piia

Minna kirjoitti...

Neulisti, on ihan suomenkielinen :) Naisten mallit ilmestyvät muistaakseni kaksi kertaa vuodessa ja lasten neljä kertaa. Jonkin aikaa olen lehteä seuraillut, ja olen tykännyt kovasti. Nyt taitaa tämä Ottobre Woman olla jo kaupoissakin, jotta kokeilemaan vaan!

Piia, niinhan se on. Ja olen huomannut itse sietäväni omatekoiselta paljon enemmän kuin valmisvaatteelta. Niin paljon työtä siinä on kuitenkin takana.

Virkattu lintu kirjoitti...

Oi, tosi nätti malli, tykkäisin itsekin käyttää. Kokeile ihmeessä!

Niin ja onnea uudelle blogillesi :)

Minna kirjoitti...

Virkattu lintu, aion kokeilla, mutta katotaan nyt mitä tulee. Ja kiitos!

Olina kirjoitti...

Tottakai osaat! Tuo malli on kyllä kaunis.

Ottobreta on ihan pakko kehua, aikanaan kun kaavoituksen opettajanikin totesi suunnilleen niin, että "lasten vaatteita on melkein turha lähteä itse piirtämäänkään, kun on tämä Ottobre, jossa on maailman parhaiten sarjotut, oikeasti toimivat lastenvaatekaavat." Ja oman kokemuksen pohjalta huudan vain, että Hurraa, ja just näin!

Lehtihän on kaiken muun hyvän lisäksi suomalainen, Suomessa valmistettu!:)

Iloa ompeluun!

Minna kirjoitti...

Olina, kiitos rohkaisusta ja kokemuksista. Ottobressa on kivan näköisiä lastenvaatekaavoja, kiva tietää että ne tosiaan mitoitusten ym. puolesta toimivat.

Tess kirjoitti...

Oi joi, tosi nätti malli. Tuommoisen tekisin mielelläni itsellenikin. Ompelukoneen ajattelukin saa jo aikaan angstia, joten ehken kuitenkaan edes haaveksi. Suurimmaksi kompastuskiveksi taitaisi kuitenkin käydä itseä miellyttävän kankaan löytäminen.

Minna kirjoitti...

Joo, kankaiden löytäminen on muuten uskomattoman vaikeaa. Mutta nyt sekin ois jo valmiina...