maanantai 28. huhtikuuta 2014

kevätpipoja

 

Malli/Pattern: Raituli by Marja Suomela
Lanka/Yarn: Cascade Heritage silk
Puikot/Needles: 3mm, resori 2,5mm
 
On ollut jostain syystä kovin kiirus. Tai siitä kiireestäkään tiedä. Mutta koneen avattuani olen mieluummi avannut gradutiedoston kuin blogin. Erittäin kummallista. Tai ehkä ei sittenkään.

Iltapuhteinani olen kyllä neulonut. Muutamia kevätpipoja olen saanut valmiiksi. Söpöimmästä päästä ovat nämä pinkin ja pinkin raidan yhdistelmät. En osannut päättää kumpaa käytän pohjavärinä, joten tein kaksi versiota. Lapsi ja lapsen isä valitsivat omaan käyttöön hempeämmän version.
 

Reippaampi värikombinaatio päätyneee erään toisen suloisen pikkutytön synttärilahjapakettiin. Neuloin pipoihin pituutta inasen enemmän kuin ohje suosittaa, ja niistä tuli sitten inasen liian isoja. Mutta jospa se menisi kasvunvarasta. En ilmeisesti pääse irti mieltymyksestäni löysiin, takaraivolla roikkuviin pipoihin. Pienten menossa sellaiset tahtovat kuitenkin olla vähän hankalia. Raidat neuloin neljä kerrosta korkeiksi koska pakkomielle. Raitojen vaan kuuluu olla neljä kerrosta korkeita.


 
Tällä neidillä oli piponsa suhteen mielestäni omituinen väritoive: "sellainen tohveenvärinen ja sitten pinkki siihen". Vielä omituisempaa oli, että varastoistani löytyi juuri oikeanvärisiä lankoja. Neuloessa värit näyttivät edelleen oudoilta, mutta nähtyäni pipon muutaman kerran luonnossa jouduin toteamaan, että lapsen visio oli pistämätön. Pipo sopii hänelle hyvin, ja värityksessä on itseasiassa jotain marimekkomaista. Ehkä niillä on joskus ollut mallistossa raitapaita samantyyppisellä värityksellä.

15 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Just super! Haluan etenkin tuon pinkin raitapipon itsellekin! Ihania!

Minna kirjoitti...

Liina, lapsilla on värisilmää ;) Erittäin käyttökelpoisia pipoja kyllä, hyvä perusmalli/ohje.

outi kirjoitti...

Olen joskus törmännyt samaan. Lapsi on toivonut makuuni tosioutoa väriyhdistelmää ja loppupeleissä combo on ollut pakko todeta loistavaksi. Mä voisin ottaa tuon alemman.

Ti kirjoitti...

Oi, ovat kyllä kauniita pipoja :)

Minna kirjoitti...

Outi, näinpä. Niihin täytyy vaan luottaa.

Ti, kiitos.

Ingi kirjoitti...

Oikein söpöjä! "Tohvee-pinkki" on yllättävän kiva väriyhdistelmä. Ja kiitos vielä hyvästä hihaohjeesta!

Kati kirjoitti...

Söpöjä pipoja. Etenkin tohvee-pinkki. PS. Oletkos vilaissut tohveepinkin yläpuolisen kuvan raitapaidan väritystä. :D

Näppi kirjoitti...

Oi, ompas kivan värinen raituli. Tuollanen pitäs itekki tehä, itelle nimittäin. :)

snna k kirjoitti...

Oii, miten söpöjä pipoja ja lapsia myös! Mä lämpenin myös heti tuolle tohveehatulle!

Emma kirjoitti...

On kyllä mainiot väriyhdistelmät! Täällä tytön suosikki on tällä hetkellä vihreä-pinkki.

Kuulun samaan koulukuntaan, miustakin raitojen kuuluu olla neljän kerroksen korkuisia :D

Pilvikirsikka kirjoitti...

Juu kyllä raita on aina kaunista. Ja lasten väritoiveita kannattaa kuunnella, sieltä ne parhaat yhdistelmät tulee.

Minna kirjoitti...

Ingi, väriyhdistelmä kieltämättä toimii. Ja kiva että hihaohjekin toimii. Ehkä siitä sitten on hyötyä muillekin. Itselleni ainakin oli sen kirjoittamisesta :)

Kati, nyt kun sanoit niin kappas! Luonnossa ne kyllä eroavat toisistaan selkeämmin kuin noissa kuvissa, mutta kieltämättä muistuttavat toisiaan.

Näppi, tee! Mäkin tein, mutta hieman tylsemmistä väreistä. Enkä oikeastaan ole ihan yhtä tyytyväinen omaani kuin näihin lasten. Mutta luulen, että vika on lähinnä pipon sisällä olevassa päässä ;)

Snna k, kiitos. Lapset on yleensä niin söpöjä että kaikki niiden lähellä olevakin muuttuu söpöksi.

Emma, hyvä maku sun lapsella. Vihreä-pinkki toimii aina. Ja neljän kerroksen raidat. Yleensä parittomat ryhmittelyt toimivat mun mielestä paremmin kuin parilliset (esim. villatakkiin ehdottomasti pariton määrä nappeja). Paitsi raitojen kohdalla.

Pilvikirsikka, raidat toimivat kyllä lähes aina. Ja kyllä, lapsia tosiaan kannattaa kuunnella. Ne eivät ole vielä kehittäneet samanlaisia ennakkoluulojaan toimintaa rajoittaviin mittoihin.

Mertsu kirjoitti...

Oi miten kivoja pipoja! Ja aivan oikean korkuisilla raidoilla. :)

Minna kirjoitti...

Mertsu, kiitos sullekin. Raitojen korkeus on kyllä tarkka juttu ;)

snna k kirjoitti...

Niin ne kyllä on :) Nyt kun katsoin uudestaan, niin vähän samaa ideaa on myös neidin paidassa! Ei ehkä ihan yks yhteen, mutta kuiteski!