tiistai 25. helmikuuta 2014

hiha vaiheessa


Neuloin pitkästä aikaa alhaalta ylöspäin, ja vaikeeta oli (olevinaan). Koska hihasauman istuttaminen on suunnilleen ärsyttävintä mitä tiedän - kädentie on aina paljon pidempi kuin hihan pyöriö, ja juuri kun luulee saaneensa epäsuhdan tasattua huomaakin sen vain siirtyneen kappaleelta toiselle - päätin neuloa hihan toiseen suuntaan. Otti aikansa ennenkuin viitsin miettiä homman alkuun, sillä en ole koskaan tehnyt tällaista ilman ohjetta. Itse säädin ja mielestäni ihan onnistuneesti, mutta luulisi jostain löytyvän oikein ohjeenkin istutetun hihan neulomiseen ylhäältä alaspäin. Vai säätävätkö kaikki muutkin vain itse?  

10 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Aivonyrjähdys pelkästä ajattelelmisesta. Neulominen on mulle rakettitiedettä.

siina kirjoitti...

Säätöä se on, mutta noin nyrkkisääntönä olisi, että poimitaan silmukka joka toiselta krs:lta ja tuosta ihan yläpyöriöltä voi ottaa useammankin. Ja kuten sanottu, säätöä se on mutta mieluummin vähän säädän (ja joskus pajonkin!) kuin ompelen saumoja.

Nasti kirjoitti...

Näyttääpä sun neule tutulta, mä olen neulonut tuon ja vielä samasta langasta :) Siitä tulee upea!

Mä opiskelin tuota hihanneulomista Custom knits -Kirjasta (Wendy Bernard), siellä se oli sen verran selkeästi selitetty että nykyisin se menee jo ilman ohjeita.

Riitu kirjoitti...

Waude! Oletpa pätevä säätäjä :-) Mie olen tihrustanut ohjetta liikkuvan kuvan avulla juutuupista (Paula Ward): http://www.youtube.com/watch?v=hPKzkuD4oLU&feature=related

Minna kirjoitti...

Ti, vähän niinkuin ompeleminen mulle :D Siinä joutuu miettimään miten päin mikäkin kappale menee ja missä järjestyksessä kannattaa tehdä. Neulomisessa se menee oikeastaan aina samalla tavalla, paitsi jos sattuu valitsemaan mallin, jonka juju on se rakenteellinen poikkeavuus. Ne taas tuntuvat usein istuvan huonommin kuin "perinteiset" mallit, joten harvemmin tulee sellaisiin kajottua.

Siina*k, no suunnilleen noin se kokeilun kautta meni. Kiitos vahvistuksesta! Minustakin tuntuu, että nyt kun tämä kerran on koettu, taidan mielelläni säätää jatkossakin. Mieluummin kuin ommella niitä pyöriösaumoja *yäk*

Nasti, tiedän ;) Se mulla on mielessä ollutkin, ja eräs toinen räveltämön arkistoista. Värisävy hieman poikkeaa, sillä tämä on 'straw', mutta hengeltään hyvin samantyyppinen, ja siihen pyrinkin. Kiitos kirjavinkistä! Valitettavastio tuo ei näytä olevan meidän kirjaston valikoimissa, mutta pitää kokeilla josko sen jotain kautta saisi käsiinsä.

Riitu, juuri nyt on itselläkin ihan luvattoman pätevä olo. Kiva kun joskus onnistuu :) Kiitos myös tuosta videolinkistä, siitä on vielä hyötyä.

Ingi kirjoitti...

Näyttää todella siistiltä! Minä olen neulonut hihaa ohjeen mukaan ja itse säätäen, kumpikin vaihtoehto on välillä toimiva, välillä ei. Epävarmaa hommaa!

Unknown kirjoitti...

Hyvännäköinen ja siististi istuu hiha tuohon :) Omalla kohdalla pitää usein ainakin silmukkamäärää säätää hihojen kohdalla.

Minna kirjoitti...

Ingi, tarkemmin kun katsoo, niin poimitut silmukat muodostavat reikärivin tuohon "hihasaumaan". Mutta ajattelin että olkoot, sehän vähän kuin toistaa tuota miehustan pitsiä. Muuten se on oikein hyvä :)

Tiina R, kiitos. Hihat ovat muodostuneet minullekin nyt sellaisiksi, että säätää täytyy.Monissa ohjeissa tuntuu olevan kovin kapea hiha. Välistä siinä onkin miettiminen.

Eicca kirjoitti...

Minä teen melkeinpä aina nykyään raglanhihat alhaalta ylöspäin, silläkin säästyy siltä istuttamiselta, jota inhoan.

Minna kirjoitti...

Tykkään raglanin neulomisesta, mutta valitettavasti saattaa olla, että istutettu hiha sopisi kropalleni paremmin. Ikävä ristiriita.