maanantai 23. joulukuuta 2013

tontun tuomisiaTänä vuonna joulukuu on ollut sekä konkreettisesti että kuvaannollisesti musta ja sateinen. Välillä tuntui, ettei joulu tule ollenkaan. Välillä tuntui, että se tulee liiankin nopeasti. Kiireen keskellä perinteiset jouluaskaret jäivät tekemättä ja tuli itkettyä itku jos toinenkin omaa riittämättömyyttä, kanssaeläjien ymmärtämättömyyttä. Mutta suomalaisella sisulla sätkitään, ja itseen kohdistetun armollisuuden varassa. Viime kädessä täytyy muistuttaa itselleen ettei mikään synny siitä, että täytyy. Niinpä harakkalan joulutunnelma luodaan ostopiparein ja sytytetyin kynttilöin. Kannetaan kuusi sisään ja annetaan lapsille vapaat kädet. Päätetään siivota kaapit ja komukat vaikka juhannukseksi. Istutaan alas ja huomataan: talven pimein hetki on jo takana.

Onneksi lapsukaiset toivat joulun kotiin. Kuvan tontun maalasi koululainen. Kuopus lauleskelee olemaan sulkematta ovia joulutontulta. Tontulla on tuomisina paljon iloa. 

Jätetään ovet raolleen tontun tuomisineen tulla. 

Hyvää joulua!     

6 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Ian mielettömän hieno tonttu!!! Ja asenne. :) Ilon aikaahan joulun pitäisi olla, ei pakon ja ahdistuksen.

Kati kirjoitti...

Niin siis: oikein rentouttavaa joulua!

Minna kirjoitti...

Kati, tonttu on aivan riemastuttava :D Ja juu, asenteella on mentävä kun muun puolesta ollaan nyt vähän heikoilla. Mutta joulu on kerran vuodessa vaan, nautitaan siitä joka tapauksessa. Hyvää joulua sinnekin!

MINNA kirjoitti...

Ihana tonttu! Itse olen kokenut paljon samaa tänä jouluna. Päättänyt, että musta joulu onkin vihreä. Vaikken ole ehtinyt siivota, askarrella, neuloa tms.. tulee joulu kuitenkin. Lasten ilo ja odotus tuovat joulumielen!

Rentoa ja leppoisaa joulua!
Voi hyvin ♥

iso gnu kirjoitti...

Riemullista Joulujuhlaa!

Minna kirjoitti...

MINNA, tuo vihreä joulu olikin hyvä. Kiitos uudesta näkökulmasta!

Iso gnu, kiitos!