perjantai 13. syyskuuta 2013

pipo perhosista


Oli jämäpala Ikasyrin harmaita perhosia. Ei ollut kovin paljon, joten ajattelin kokeilla helppoa trikoopipoa, jollaiseen löytyy useampikin hyvä ohje (esimerkiksi täältä tai täältä). Ensimmäinen versioni oli melko reilu ja jouduin pienentämään sitä ommellessa. Lopputulos sopii sekä neli- että seitsenvuotiaalle, tosin melko lailla samankokoiset päät noilla onkin. Seuraavaa kokeilua varten muokkasin kaavan kokoon 26 x 27 cm.


Perhosia riitti vain kuosiksi, joten jouduin tekemään vuorin toisesta kankaasta. Koin vuorin ja päällikankaan sauma pipon alalaidassa hankalaksi. Ehkä olisi auttanut, jos olisin tajunnut kääntää saumanvarat oikeaan suuntaan. Mutta en tiennyt mikä olisi oikea suunta. Saumuriusauma olisi myös saattanut olla litteämpi, mutta käytössäni oli vain ompelukoneen jousto-ommel. Lisäksi huomasin vasta pipon ommeltuani, ettei koneen yläsyöttö ollut ollut päällä. Ja ilman sitä nuo saumat tietysti venyivät ja paukkuivat aika lahjakkaasti. 


Voi kun tekisi mieli tilata puoli metriä vaaleanpunaisia perhosia ja ommella siitä tyttösille pipot! Mutta ehkä ensi hätään hipsin Eurokankaan kilolaarille, siellä näytti ainakin eilen olevan ihan hyvän tuntuisia puuvillatrikoita...

12 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Ihana pipo! Nuo trikoiset ovat kivat päähän kun eivät kutita kuten neulepipot.

Minna kirjoitti...

Kiitos MINNA! Trikoopipot ovat kyllä tähän vuodenaikaan käypäset, kun villa on vielä liian kuumaa mutta tuntuu että jotakin tarvitsisi. Aiemmin en olekaan niitä itse yrittänyt ommella, mutta eihän tuo ollut lainkaan hankalaa :)

Kati kirjoitti...

Kauniit pipot ja tosi ihana tuo kangas. :) Eivätkä ompeleet kyllä mun silmääni liepota ainakaan noin in action.

Minna kirjoitti...

Kati, tonne sisäänhän ne lerpattavat saumat pipossa jäävät. Ihmettelin vaan ommellessa että miten tämä nyt näin, ja huomasin vasta kun laittelin koneen taas teloille. Mutta sattuuhan sitä. Hyvä ajatella että on parantemisen varaa niin viittii tehdä toisenkin kerran :D

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kaunis pipo!

Minna kirjoitti...

Laura, kiitos <3

Yomm kirjoitti...

Nätti pipo. Alkaa tekeen mieli tilata perhosta :)

Minna kirjoitti...

Kiitos Yomm. Perhoset on kyllä kiehtova kuosi. Ensin pidin ihan kamalana, sitten... ;)

heini kirjoitti...

Kiva! Sopii varmaan kaikkien vaatteiden ja takkien kanssa tuo väritys ja kuosi!

heini kirjoitti...

Kiva! Sopii varmaan kaikkien vaatteiden ja takkien kanssa tuo väritys ja kuosi!

jasmin kirjoitti...

Hienoja ompeluksia täällä! Pipoja pitäisi kai minunkin, omaakin päätä tänään paleli tuolla ulkona. Ainuttakaan pipoa en kotona ole tainnut tehdä, jos barbien myssyjä ei lasketa ;)

Minna kirjoitti...

Heini, harmaahan sopii kaiken kanssa. Tosin muksut tykkää väreistä, joten niitäkin on suunnitteilla. Sopii nekin kaiken kanssa, ainakin lsten päällä :) (itse olen vähän turhan värirajoittunut)

Kiitos Jasmin. Pipo oli yllättävän helppo ommella, vaikka olen aina toisin ajatellut. Itselläni ei trikoopipoa olekaan koskaan ollut, muksuilla taas niitä Kimperin pipoja. Mutta suunnitelmissa kyllä on ommella pipo itsellekin, kunhan keksin kankaan jostain.