perjantai 5. huhtikuuta 2013

kuvaajan protestiMalli/Pattern: Crème de Noyaux by Dagmar Mora
Lanka/Yarn: Knotlob's Lair Väinämöinen (sumu)
Puikot/Needles: 2,5mm

Pääsiäisenä saimme vihdoin kuvattua muutaman jo tovin käytössäkin olleen pikkujutun. Kuvaaja ei tainnut olla järin motivoitunut, kun noin ohjeisti poseeraamaan. Oma olotilani vastaa poseerausta täydelleen, joten julkasen myös.

Mutta jottei ihan sivuraiteelle mene, niin puhutaan neuleasiaa. Käytin hieman isompia puikkoja kuin mitä ohje suositteli, joten neuloin pienimmän koon mukaan. Sormikkaista tuli silti hitusen liian leveät. Vastapainoksi neuloin sormet hitusen liian lyhyiksi, joten tilastollisesti taitavat olla keskimäärin sopivat. Käyttökelpoiset ainakin, ja langan väräjys on aivan ihastuttava! Siinä on juuri sopivasti väriä ja neutraaliutta minun makuuni, ja se sopii vaatekaappiini täydellisesti. Isomman neuletyön suunnittelua samasta langasta jarruttelee vain epäilys sen toimivuudesta isompana pintana.  


Malli/Pattern: Contemporary by Veera Välimäki  
Lanka/Yarn: Tosh DK (wellwater)
Puikot/Needles: 3,5mm (muistaakseni)

Jo monessa blogissa nähty, mutta kerta kiellon päälle. Malli oli kiva neuloa, lopputulos vähän hassu pitkulainen tötsä. Onneksi tykkään pitkulaisista pipoista.    


Pipon juju ovat etuosan kolme erikokoista palmikkoa. Silmääni ne eivät erityisesti miellytä, mutta tekivät piposta kiinnostavan neulottavan. Ihan palmikoiden vuoksi voisin neuloa pipolle kaveriksi kaulurin, jos löytäisin sopivan langan. Tosin mielikuvissani kauluri on melko muhkea tapaus.  Tämä superwash-käsitelty merino taas ei ole erityisen lämmintä, joten pipo pääsee ulkoilemaan vain keleillä, joilla pärjää vähän keveämmilläkin huiveilla.   


Malli/Pattern: Sirle by Suvi Simola
Lanka/Yarn: Cascade 220
Puikot/Needles: 4mm

Olenko joskus maininnut taipumuksestani urautua? Mainitsenpahan taas. Sitä ei voi välttää, sillä Sirlen olen neulonut jo monesti. Ja neuloin taas. Tästä versiosta tuli juuri sopivan kokoinen, ja langan totinen harmaa on kerrassaan hurmaava, joten saattaa olla, ettei minun tarvitse neuloa tätä vähään aikaan. Mutta vannomaan en sitä mene.


13 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Kauniita! Sormikkaat erityisen ihastuttavat.

siina*k kirjoitti...

Ihania kaikki - sormikkaat nyt ainakin on melkoisen kadehdittavat! Tuo "sumu" on vyyhdillä melko mitäänsanomatonta, mutta miten kaunis pinta siitä tuleekaan!

Nasti kirjoitti...

Hih, hauskat hanskakuvat :)

Kati kirjoitti...

Kauniita töitä. Voi kunpa mä joskus saisin itseni vakuutettua siitä, että hermo kestää sormikkaiden tekemisen. ;) Jostain syystä kaikkien sormien ajatteleminenkin saa ahdistuksen nousemaan. ;)

Ingi kirjoitti...

Kivoja töitä! Sormikkaat ovat kyllä aivan huippu!

Emma kirjoitti...

Tilastollisesti sopivat :D Ja upeat myös! Ihan vaan muutama kierretty silmukka...

Lilja kirjoitti...

Hurjan makeet sormikkaat! Varmaan pakko saada itsekin tehdä! :)

Minna kirjoitti...

Hillanen, kiitos, tykkään sormikkaista itsekin kovasti.

Siina*k, sumu on hyvä värjäys. Harmi kun ei voi kokeilematta tietää toimisiko se villatakissa... tekis nimittäin mieli kokeilla!

Nasti, :D

Kati, en uskonut omienkaan hermojeni kestävän sormikkaiden väkertämistä. Bongasin jokin aika sitten tekniikan, joka saattaisi helpottaa sormikkaiden sormien neulomista, ja tarkoitus oli testata sitä. En kuitenkaan jaksanut ruveta säätämään näiden kierrettyjen silmukoiden kanssa vaan tein nyt ihan perinetiseen tapaan, mutta asiaan täytynee palata myöhemmin.

Ingi, kiitos!

Emma, eikö se näin mene ;) Olen vähän karsastanut kierrettyjä silmukoita työläinä, mutta pitkästä aikaa oli kiva neuloa. Se on semmoista rauhallista etenemistä, mutta sormikkaan kokoisessa työssä suht nopeaa kuitenkin.

Lilja, suosittelen, hyvä ohje. Suosittelen ehkä himpan ohuempaa lankaa ja tosiaan niitä kakkosen puikkoja, jotta mallin joustavuus&istuvuus pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Täytynee joskus tehdä itsellekin sellaiset versiot.
Neulisti kirjoitti...

Onpa ihania asusteita. Sormikkaat on niin mukavat käyttää, mutta yleensä aina tosi ärsyttävät neuloa. Upean näköiset ovat, etenkin tuosta väristä.

Minna kirjoitti...

Kiitos Neulisti. Sormikkaat ovat tosiaan neuletyöläät.

Elli kirjoitti...

Onpa kauniit sormikkaat!

Minna kirjoitti...

Kiitos Elli!

ArualMaria kirjoitti...

Kauniita pipoja!