sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

nopeasti hiekkalaatikon laidalta


Tuunaus on kaameimpia tietämiäni sanoja joita ihan yleisesti käytetään, joten käytänpä minäkin sitä tämän kerran. Nyt olen nimittäin tuunannut. Ikinä enää en suostu niin sanomaan, täytyy keksiä jotain muuta. Tällaiset pöksyt tuunasin. Tyttären ostohousujen lahkeissa on kumilankarypytys, ja halusin itsellenikin sellaiset. Taas osoittautuivat ennakkoluulot pahemmiksi kuin homma itsessään, oli nimittäin hyvin yksinkertainen homma ainakin tällä materiaalilla. Kangas on paksua, alunperin ehkä rouheaakin, mutta käytössä kivasti pehmennyttä pellavaa. Puolasin kumilankaa kiristäen rullalta juoksevaa lankaa hieman sormella, ihan tehdasasetuksilla ompelin, ja kangas rypyttyi kivasti.


Lähtötilanteessa mulla oli tällaiset hieman väljäksi käyneet, vaikka sinänsä ihan kivat pökät. Tai makunsa kullakin; minä tykkään. Olen kulkenut näissä jo neljättä kesää, mutta nyt ne kaipasivat ainakin kavennusta. Kangaskin on melko kulunut haaroista. Kavensin niitä leikkaamalla saumat ja ompelemalla ne uudelleen. Leveydestä lähti noin 5 cm. Lahkeille tein sitten isomman muutoksen. Vyötäröllä oli erillisestä kappaleesta ommeltu kuminauhakuja valmiina. Kokosin sen alkuperäiseen muotoonsa, kulahtaneen kuminauhan vaihdoin uuteen.


Tällaiseen käyttöönhän mä nämä halusin. Sen verran tuotekehittelyä voisin seuraavaan versioon ajatella, että rypytysosan ompelisi erillisestä kappaleesta. Nyt lahkeet pussittavat melko lailla. Tekisin lahkeista myös hieman pidemmät. Rypytys myös syö jonkin verran pituutta, joten vaikka mittasin halutun mitan ja lisäsin 5 cm rypytysvaraa, olisi saanut olla toinen viis'senttiä lisää. Mutta mistäs mä sen olisi voinut tietää. Tuunattavaksi ei pöksyjä enää ole, mutta sopiva pala pellavakangasta löytyisi, ja Joka tyypion kaavakirja. Jos sovitaan, että kunhan käsillä oleva kirjoitustyö on valmis, saan hyvällä omallatunnolla istua koneiden ääressä yksien pöksyjen verran? 

9 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Ihana tuunaus! Varmasti oikein mukavat kesäkeleille!

Minna kirjoitti...

Henni kiitos! Oikein passelit. Jos sitä pituutta olis se inanen enemmän olisi katu-uskottavammat hieman viileämmälläkin. Helteillä taas pellava toimii aina, lyhyenä, pitkänä, missä muodossa vaan :)

Kati kirjoitti...

Hyvin tuunattu! (juu ällösana munkin mielestäni) Mut housuista tuli kyllä kivat. :)

Minna kirjoitti...

Kiitos Kati (en tajua miten tuollainen sana on meille saatu ujutettua). Käyttökelpoiset tuli, nytkin jalassa :)

Emma kirjoitti...

Onnistunut TUUNAUS, kätevät kesäpöksyt :)

Minna kirjoitti...

Niin on. Kiitos Emma!

Minna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Johku kirjoitti...

Vitsi kun on kivat pöksyt. Kyllä kannatti.

Minna kirjoitti...

No niin kannatti :)