tiistai 22. lokakuuta 2013

raitapaita


Ei villaista ennen vihkiäisiä, sanoo vanha sanonta. Pelaankohan varman päälle, kun näin seitsemän vuoden jälkeenkin aloitin varovasti puuvillalla? Tosin alkuun päästyäni en näköjään älyä lopettaa. On nimittäin sitä villaistakin tulossa.

Oli mustaa ja luonnonvalkoista raitaa, näppituntumalta 100% puuvillaa, joka Eurokankaan kilolaarista bongattuna näytti kivalta. T-paidan kaava on siitä ensimmäisestä Joka tyypin kaavakirjasta (josta muuten on tulossa kovasti kaivattu uusintapainos). Kaava taitaa olla melko reilu, koska mittojen mukaan olisi pitänyt tehdä kokoa isompi. Vanhasta paidasta mittaamalla päädyin kuitenkin M-kokoon. Tästäkin voisi hartiaa hieman kaventaa, mutta kavennettakoon seuraavaan versioon. Sen verran paloi käpy kankaaseen, joka ommellessa venyi kuin jätkän räkä, etten taida tähän  enää ruutia tuhlata. Etenkään, kun samasta kombosta koottu lapsen paitakin pitäisi vielä keksiä valmiiksi. Venymisen kanssa ongelmia siinäkin, ja kanttausten. Konekin innostui tekemään hyppytikkiä, minkä huomasin vasta, kun kuvittelin homman olevan jo voiton puolella. Itse jo luovuttaisin, mutta kun tyttö on niin innoissaan mokomasta. 

6 kommenttia:

Majliina kirjoitti...

Samaista kaavaa testasi minäkin viimeksi aivan samoin havainnoin. Jouduin pienentämään kahdella koolla! Näppärä paita joka tapauksessa :)

Minna kirjoitti...

Majliina, voin siis luottaa arviooni kun se on näin saanut vahvistusta. Kahta kokoa en sentään uskaltanut pienentää, vaikka nyt kun mietin, niin mahtaisi sekin olla sopivan kokoinen. Toisaalta kun toinen tykkää väljemmistä vaatteista, ja tämänkin paidan alle pukee yleensä toisen paidan, niin menee se noinkin. Pääasia että on käyttökelpoinen :)

heini kirjoitti...

Kivannäköinen. Raikas.

Minna kirjoitti...

Kiitos Heini.

Julia / Miiinullekko kirjoitti...

Raikas kyllä! Ja kivasti passaa miesten paitaan tuo kapeempi raita. Täytyy laittaa korvantaakse ;)

Minna kirjoitti...

Kiitos Julia, kapea raita on kyllä mukavan näköistä. Olisikin kiva nähdä mitä sinä siitä tekisit!!