maanantai 4. toukokuuta 2015

kujetta ja kynsilakkaaMalli/Pattern: Kujeillen by Tiina Kuu
Lanka/Yarn: Louhittaren Luolan Väinämöinen (antiikki) 
Puikot/Needles: 2,5 mm 

Jotkut projektit ovat ajallisesti isoja, vaikka päällisin puolin näyttävätkin pieniltä. Näistä kämmekkäistä olen näköjään vilauttanut keskeneräistä kuvaa yli vuosi sitten. Ja samalla näemmä ohjeistanut nypyn neulontaa. Hieno homma, sillä nuo ohjeet tulevat itselleni tarpeeseen. Kämmekkäille kävi nimittäin seuraavasti: Ne kyllä valmistuivat viime kevään aikana ja päätyivät eteishyllyn kaoottiseen villavaatesekamelskaan päästen sieltä satunnaisesti käyttöön. Niistä bloggaaminenkin jäi, monenmoisista toisiinsa kietoutuneista huvittamattomuussyistä johtuen. Nätithän ne ovat kuin possu pienenä, mutta yläreunan päättelystä tuli napakahko, mikä saattaa vieroksuttaa mukavuudenhaluista käyttäjää. Minua ainakin. Kunnes keksin tarjota kämmekkäitä sormikkaiden puutetta tuskailevalle esikoiselle. Yhdeksänvuotiaan kädet ovat kapeammat kuin omani. Ja myös kauniimmin stailatut, mikä näköjään on edellytys paitsi kämmekkäiden  käytölle, myös blogipostauksen toteutumiselle. Kauniit kädet, kaunis neulemalli. Mutta nyt mä sitten tarvitsisin omat kämmekkäät. 

4 kommenttia:

Emma kirjoitti...

On se kätevää kun on jo isoja lapsia, joille voi ne liian pienet neuletyöt siirtää ;) Liljallakin on käytössä muutamia miun pipoja, sen pää ei ole kuin pari senttiä omaani pienempi!

Minna kirjoitti...

Niin on. Mä oon siirtänyt pipot eteenpäin jo kauan, kun isompien lasten päät tosiaan ovat lähes samankokoisia kuin omani, ja lisäksi tuo vanhin tykkää löysistä pipomalleista.

heini kirjoitti...

Mäki haluun tollaset!

Minna kirjoitti...

No näihin on olemassa helppo ja hyvin kirjoitettu suomenkielinen ohje ;) Mutta samassa tilanteessa ollaan, minäkin haluan tällaiset. En vain osaa päättää minkä väriset haluaisin, joten täytyisi kaivella jämälankapurkkia oikein ajatuksen kanssa.