keskiviikko 10. lokakuuta 2012

aidez-moi!

Oikeastaan tämä postaus ei ole mikään avunhuuto, vaikka toivonkin, että siitä itselleni apua olisi. Kyse ei myöskään ole siitä kirjallisuuden genrestä, joka erilaisia itsensä auttamisen välineitä tarjoaa. Tiedättehän nämä hyvään elämänhallintaan tähtäävät self help -kirjat, jotka monesti vaikuttavat tervejärkisestä ihmisestä - ja me kaikkihan olemme omasta mielestämme tervejärkisiä ihmisiä - aikamoiselta huuhaalta. Paitsi silloin, kun sattuvat tukemaan omia uskomuksiamme asiain tilasta.
 
 
Joka tapauksessa en huuda apua, vaan ihan puhtaasti neulomisesta on kyse. Jotta ingressini ontuva aasinsilta (vielä huonompia kielikuvia kehiin!) avautuisi niillekin joilta ei ranskan kieli taivu, kerron, että olen viime aikoina googlannut ahkerasti neulemallia nimeltä Aidez. 'Aider' on ranskan kielinen verbi, 'aidez' sen monikon toinen muoto, joka tarkoittaa 'auttakaa'. Muistaakseni näin. Joka tapauksessa kuvia tästä kaunokaisesta löytyy vaikka millä mitalla, mutta ei tietenkään juuri siitä detaljista, joka minulle on tuottanut päänvaivaa. Näinhän siinä tietysti aina käy. Kyseessä on siis tämä takin takakappaleessa keskikuvion molemmin puolin sijaitseva kiertopalmikko.
 
 
Ohjeen tulkinta tuotti hieman päänvaivaa kyseisen palmikon kohdalla. Päädyin tulkitsemaan sen niin, että

nurjalla kerroksella neulotaan palmikon silmukat nurin kiertäen lanka kaksi kertaa puikon ympärille seuraavalla kerroksella kierrot puretaan ja neulotaan silmukat palmikoksi
väliin tulee kaksi kerrosta sileää neuletta. 
 
Uskon neulovani sen oikein, mutta tekniikka on sen verran outo, etten ole aivan varma. Enkä tiedä pidänkö löysästä kierrosta, jonka siten saan aikaiseksi. Siedänkö sitä nyt, kun kuitenkin olen jo aika pitkällä menossa. Vai puranko kaiken ja neulon uudelleen ihan tuiki tavallisin napakoin palmikoin. Kas siinä pulma!
 
 
Aidezin etukappaleet taasen ovat vallan hurmaavat!  Voisin vaikka muokata koko takin vain näille supersuloisille kuvioille, mutta sehän olisi vähän tylsää. Lanka, jonka ihanan värin olen vähemmän ihanasti ylivalottanut, on Cascaden Eco+, ja se ihana väri 'Summer Sky Heather'. Olen ihmetellyt miksi Aidezia on neulottu niin paljon juuri kyseisestä langasta. Runsaat palmikot, ehkä tuota mysteeripalmikkoa lukuunottamatta, olisivat edukseen tiukempikierteisellä langalla. Vaikka kieltämättä tässä langassa, sen rakenteessa ja väreissä, on samankaltaista eteerisyyttä kuin mallissa itsessään.
 
Hekumoi hän nyt.
Mutta mitä lie mieltä on sitten, kun työ on valmis? 
Neulominen ei ole välineurheilua,
se on tunnelaji.

7 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Ihana blogi♥ Ja kaunista palmikkoa!

outi kirjoitti...

Jaa-a, mitäpä tuohon nyt ihminen osaisi sanoa. Edes toinen neuloja. Minä olen etsiskellyt neuletakkimallia itselleni ja tunnustan tuotakin Aidezia vahdanneeni. Päättää en osaa, eikä ole kiire, siksi jään rauhassa odottelemaan jatkotuntemuksiasi aiheen tiimoilta. Kaikki näyttää minun silmääni noissa kuvissasi kauniilta ja houkuttavalta, joten sinuna - jos se tunne ei nyt hulluna kalva - jatkaisin menemään.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tehnyt tuon kanssa!
http://piilomaja.wordpress.com/2011/04/16/ei-se-mennytkaan-pilalle/

hanna kirjoitti...

En osaa palmikkoasiassa muuten auttaa kuin että hyvältä näyttää! Itse jatkaisin vaan menemään. Ihana lanka sulla myös.

MINNA kirjoitti...

Anna palaa Minna! Hyvältä näyttää.

Kati kirjoitti...

Minäkin katselin, että tuleepa kaunista jälkeä. :)

Minna kirjoitti...

Kiitos rohkaisevista kommenteista! Tuiollaisenaan olen päättänyt jatkaa, eli ehkä laiskuus vaivaa enemmän kuin hulluus ;)

Piilomaja, valtavan kaunis tuli sinunkin takista, kävin katsomassa. Mielikuvissani Aidez on juuri luonnonvalkoinen tai vaaleanharmaa, mutta päätin silti kokeilla jotain muuta.