Eli miten ainaoikeaa pyörönä neulottaessa saadaan aikaiseksi siisti sauma kerrosten vaihtumiskohtaan.
Tyypillisestihän nurja kerros muodostaa saumakohtaan "portaat", jossa kerros näyttää päättyvän yhtä askelmaa korkeammalle kuin mistä se alkoi. Vai onko tämä itsestäänselvyys kaikille? Siis kaikille muille kuin minulle, joka säännöllisesti vaan opin uusia asioita aika-ajoin. Ja ihmettelen joka kerta, miksen tätäkään ole ennen tiennyt/tajunnut.
Yksinkertaisesti homma menee näin: Ainaoikeaa pyörönä neulotaan tietenkin siten, että joka toinen kerros neulotaan oikein, joka toinen nurin. Nurja kerros neulotaan aina tavalliseen tapaan. Oikean kerroksen alussa nostetaan ensimmäinen silmukka vasemmalta puikolta oikealle neulomatta, keihästäen se oikealta vasemmalle. Näin silmukka jää puikolle oikein päin seuraavaa kerrosta varten. Jonka neulot taas alusta loppuun nurin joka silmukan. Sauma neuleeseen toki jää, mutta siisti. Että näin simppeliä!
Että tällaista neulotaan täällä tällä haavaa. Mitä ihmettä mahtaa ainaoikeasta pyöröneuleesta olla tulossa... ei liene vaikea arvata. Kuvassa sauman reuna näyttää hassun pyöräkältä. Johtuu siitä, että raidoitan neuletta kahdelta kerältä tasatakseni käsinvärjätyn langan värieroja.
4 kommenttia:
Siellä neulotaan kuitenkin! Täällä vaan väännellään käsiä apatian vallassa. Koetan imeä teiltä muilta jotakin virikkeen poikasta, jotta heräisin tästä koomanpoikasesta.
Hah. Mulle selvisi myös tuo, että miten saa piilotettua sen kerroksen vaihtumiskohdan, ihan äskettäin. No, parempi myöhään... ;)
Minulle aivan uusi asia!
Outi, toki neulotaan. Tällaista aivotonta välityötä, parempia aikoja odotellessa.
Kati, parempi tosiaan niin. Mulle tämä selvisi erään toistaiseksi toteuttamatta jääneen ohjeen tekniikkavinkeistä. Joskus olen varsinaeen etsinytkin ratkaisua, mutta ilmeisesti väärin hakusanoin kun ei löytynyt. No, kuten armas puolisoni tapaa sanoa, ei tiedolla ja taidolla vaan tuurilla ja sattuman kaupalla.
Henni, sittenhän ei mennyt ihan hukkaan tämä postaus :)
Lähetä kommentti