sunnuntai 24. marraskuuta 2013

kuukausi jouluun

Lunta! Tänä aamuna maassa oli lunta!!!!! Toivon, ettei se tällä kertaa sula pois ennen kevättä. Nyt voi joulun odotus alkaa. Eihän siihen tietysti lunta tarvittaisi, mutta käytännössä maailman valkeneminen näyttää virittävän mielen oikeaan vireeseen. Parempi puoliskoni on aivan ahkeroinut. Asentanut valoja sisälle ja ulos. Ripustanut koristeita. Leiponut lasten kanssa joulutorttuja.


Ulko-oveen se ripusti tällaisen helmihärpäkkeen, jonka tarkoituksesta en lopultakaan ole aivan varma. Näin tällaisen Iittalan tehtaanmyymälässä viime vuonna ja halusin tehdä köyhän naisen version. Eli kopioin, siis plagioin. Ja pistin miehen hoitamaan käytännön toteutuksen. Sitten aloin epäillä, ettei tainnut mennä aivan nappiin. Se taisi sittenkin olla pannunaluseksi tarkoitettu. Kuka tietää. Meillä se kuitenkin päätyi ulko-ovea koristamaan. Mutta täytyy myöntää, että vaikka yksinkertainen on mielestäni kaunista, tässä kohtaa saattaisin kaivata hieman karnevaalimeininkiä. 

PS. En tajua. Sen lisäksi, että kännykkäkamerani kuvat ovat luokattoman huonoja, niitä on myös mahdoton säätää kohdilleen bloggerissa.

9 kommenttia:

Kati kirjoitti...

On se kyllä kiva näköinen ovessakin. :)

Ja kiitokset haasteesta.Vastailen, kun saan aikaiseksi...

heini kirjoitti...

Jännittävää ajatella, että ihan kunnon lumi voi jo pian tulla tännekin. Luin juuri merkintöni viime vuodelta, että tämän viikon torstaina viime vuonna satoi meidän kulmilla ihan sellainen kunnon kunnon ensimmäinen lumi, joka muutti meiningin. Eli luultavasti silloin me jo vähän liuttiin takapihan mäessä innostuksissamme.

Näppi kirjoitti...

Mulla bloggeri on temppuillu koko syksyn kuvien ja tekstienki osalta. En oo löytäny vikkaa, muuta kuin sen että ainaki mozilla firefox saa blogini käyttäytymään oudosti.

Koriste soppii ovveen hyvin tuollaisenaankin.

heini kirjoitti...

Tykkään tuosta helmihärpäkkeestä.

MINNA kirjoitti...

Mun joulufiilis hipaisi hetken häilähdyksenä ja katosi arjen kaaokseen. Yhtään valoa tai koristetta en ole vielä laittanut, kynttilöitä vaan poltan. Tästä joulusta tulee taatusti erilainen meidän perheessä.

Pähkäilin samaa kuvien kanssa ja tästä linkistä löysin apua.
http://risusydan.blogspot.fi/2013/11/googlen-automaattisen-kuvanparannuksen.html

outi kirjoitti...

Jokin tuommoinen kranssiviritys pitäisi tännekin saada. Alennustilaani kuvannee se, että mulla on vielä pääsisäiskranssi viime keväästä ovessa. Köhöm.

Minna kirjoitti...

Kati, onhan se ihan hauska. Ehkä hieman valju - mutta asialle täytyy sitten tehdä jotain. Ja ollos hyvä, innolla odottelen vastauksiasi :)

Heini, toivottavasti tulisi sinnekin lunta. Minulla on jostain syystä sellainen tunne että talvi on myöhässä tänä vuonna, mutta ehkä se on vain tunne. On kai näitäkin vuosia ollut.

Näppi, kiitos vinkistä! En tullut ajatelleeksikaan selainta. Firefoxia tosiaan käytän. En tosin ole huomannut ongelmia olevan kuin silloin, kun siirrän kuvia puhelimesta mobiilisovelluksen avulla, mutta täytyypä tutkailla asiaa.

MINNA, kynttiläthän ovat kaikkein parhaita :) Mulla oli viime joulu kovin jouluton. Nyt toivon että olisi mukavampi joulu. Miehellä taitaa fiilistely onnistua nyt paremmin, mutta yritän kovasti saada tartuntaa. Ja kiitos linkistä, menenpä katsomaan josko siitä olisi apua minullekin.

Outi, olet siis ollut aktiivinen pääsiäisenä! Sehän on sinänsä hienoa. Ja melko tyypillistä. Olen huomannut naapurustossa useampia asumuksia, joissa näin joulun alla on vain sytytetty ne läpi vuoden kuusessa/parvekkeella roikkuneet valot.

Krisse kirjoitti...

Meidänkin ovi kaipaisi jotain tuollaista yksinkertaista...
Mä olen vasta miettinyt, minne viime joulun jäljiltä olen piilottanut paperitähden, jonka haluaisin laittaa ikkunaan... Ulko-ovessa roikkuukin kerrostalon paloturvallisuussääntöjä uhmaten kankainen enkeli. Kesät talvet. :-)

Minna kirjoitti...

Krisse, tutulta kuulostaa. Sesonkitavara on aina hukassa vaikka sen kuinka viime kerralla fiksuun paikkaan talletti. Ja kun sen löytyminen on niin vaivalloista, sesonki jää helposti päälle. Paperitähden haluaisin kanssa... mutta eikös jostain löyy ohje sellaisen taitteluun? Pitänee mennä etsimään, koska ihanaan nostalgiseen ostotähteen valoineen en kuitenkaan raski investoida.