sunnuntai 2. joulukuuta 2012

talvi yllätti suomalaiset

 
Malli/Pattern: Abra Alba wrist warmers by Matilde Skår
Lanka/Yarn: Cascade 220 (mitä kaapista käteen sattui)
Puikot/Needles: 3,5mm
 

Tämä alkaa olla nykysuomessa valitettavan tavallinen tarina, joka toistuu joka vuosi. Ensin kohistaan monta päivää tulevasta lumimyrskystä ja paukkupakkasesta, ja kun se sitten odotetusti tulee, ollaan aivan ihmeissään. Liikenne takkuaa eikä mikään suju. Kun on kylmä! Ja luntakin tulee!! Se kun on niin tavatonta tällä pohjoisemmalla pallonpuoliskolla.

Annoinpa talven yllättää minäkin, sillä en toki ole tässä asiassa muita parempi. Autoilin perjantaina Helsinkiin, jossa se varsinainen lumimyräkkä oli. Onneksi autoilin pelkääjän paikalla, muuten en olisi saanut lapasia valmiiksi. Vanhoissa oli iso reikä keskellä kämmentä. Langanpäät olivat vielä
päättelemättöminä lapasten sisällä, mutta onneksi oli kuitenkin rasat käsissä, sillä jouduimme odottamaan raitiovaunua kolme varttia. Kaupungissa, jonka joukkoliikenne on käsittääkseni maamme paras! Mutta jestas, mitä se olisi ollut ilman lapasia! Kauhean kauniit niistä ei tullut, vaikka nämä hannan lapaset joista idean varastin ovat mielestäni tosi hienot. Mutta panostan siihen ulkonäköön enemmän sit seuraavien kohdalla.

2 kommenttia:

outi kirjoitti...

Haa! Sama malli tosiaan. Inspiraatio tuli mulla suoraan Ravelryn kautta: näin siellä originaalin mallin ja ihastuin ikihyviksi.

Minna kirjoitti...

Mä bongasin sen blogin kautta. Ja huvitti kovasti, että stä olit neulonut saman ja yhtä pikaseen. Blogeissa ideat leviää kyllä tehokkaasti!